boon-sportoldal

2008.09.12. 20:47

Kár volt az első harmadért: MJJSE - HC Csíkszereda

<p>Miskolc - A jégkorong MOL Liga 1. fordulójában pénteken hazai környezetben lépett jégre az MJJSE.</p>

A 17. másodpercben Pál látványos lepkézése volt a szezon első hazai említésre méltó eseménye, fél perccel később azonban már a portás is tehetetlennek bizonyult Saluga lövése után. A csíkszeredaiak – akik az első helyre vágynak – lendületben maradtak, gyors akciókat vezettek, a Macik pedig nem tudtak kibontakozni. Menetrendszerűen jött a vendégek második, majd harmadik találata is – és még 10 perc sem telt el, amikor a közönség dübörgéssel igyekezett lelket verni kedvenceibe, de hiába. Emberelőnyből ötször is csengettek a fehérek, majd a 0-6 után már elhangzott: 15 perc alatt ez azért sok(k)! Ráadásul a szépítés még kettős emberelőnyből sem sikerült.

Kettőt nyertek

A második harmad derekán aztán elszabadult "pokol": Salonranta betalált, így már nem a nulla árválkodott a miskolciak neve után. Popovics gólját követően a feltámadásban is reménykedtünk, ám Pupak rögtön lehűtötte a kedélyeket. Ettől függetlenül bíztató, hogy a nagynevű erdélyi csapatot ebben a 20 percben sikerült térdre kényszeríteni. A záró harmad elején emberelőnyben cicáztak a miskolciak, a Csíkszereda azonban megúszta újabb pofon nélkül.

Küzdelmes játékkal teltek a percek, már a miskolciak is járatták a korongot. Egyik támadásukat Kis lesipuskás módjára fejezett be és a lefaragott hátrány tapsot hozott a konyhára. Alaposan felbátorodtak a Jegesmedvék, akik a végére kikozmetikázták az eredményt.

Miskolci Jegesmedvék JSE – HC Csíkszereda 4-7 (0-6, 3-1, 1-0)

Miskolc, népkerti jégcsarnok, 300 néző. V.: Varjú, Nagy A., Németh M.

MJJSE: Pál – Nagy G., COP (1), Sike Z. (1), Dányi, Kis A. 1, Budai, Radványi, Nyberg, Strengell, Urbán (1), Egri G., Gőz, Rusznyák (2), SALONRANTA 2 (1), POPOVICS 1 (1), Kállai, Korpos, DUSCHEK (k). Vezetőedző: Mayer Péter.

HC Csíkszereda: Fedor - SOCHA1 (1), Suur (1), PUPAK 1, Stefanka 1 (1), Saluga, Goga (1), Solti, Lőrincz, Petres, MIHÁLY Á. 1, Szőgyőr, Antal 1, Virág, Mihály E., Szabó, Flinta (1), Bálint, BÍRÓ (1), Péter 1 (1), MOLNÁR (2), Fülöp (k). Vezetőedző: Joakim Nilsson.

Kiállítások: 8, ill. 20 perc.

Mayer Péter: – Az első tíz percet átaludtuk, mert ilyen tempójú csapattal még nem találkoztunk, aztán megtaláltuk a megfelelő hőfokot és ez gólokban is megmutatkozott. A második és a harmadik harmadot megnyertük,és remélem, hogy ez még sokszor megismétlődik ebben a bajnokságban.

Ozimak Marcell (edző): - Az első harmadban mindenki azt csinálta, amit mondtunk és ennek meg is lett az eredménye. Utána úgy gondoltuk, hogy már 15-0-nál tartunk és ez lett a vége...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!