boon-sportoldal

2008.05.14. 08:54

Olvasói levél: DVTK büntetés kontra Fradi büntetés

<p>Egyik látogatónknak szemet szúrt, hogy mennyire különböző büntetést kaptt a DVTK és az FTC. <STRONG>Olvasói levél</STRONG>.</p>

Mint lelkes és régi DVTK (korábban DFC és még ki tudja mi) szurkoló, meglepődve olvastam, hogy a Nyíregyháza- Diósgyőr labdarúgó mérkőzés alatt és után történt " szurkolói rendbontás miatt " a klubot 1.000.000 Ft-ra büntették.

Az MLSZ görögtűz és petárda bedobásra, a kerítés rángatására, valamint az ellenfél szurkolóinak szidalmazása miatt. A pályán nem történt semmi, szurkoló a pályára tudtommal nem jutott be.
Ezt idővel le "lehet nyelni".

ÁMDE.
2008.05.13-án született döntés: 500.000 Ft -os büntetés a Fradinak az FTC- Kecskemét labdarúgó mérkőzést követő szurkolói rendbontás miatt.

Aha. TV kamerák előtt 10-20 fradista 60-70 métert fut senkitől sem zavartatva az ellenfél szurkolói felé, őket dobálták, a Kecskemét játékosait megkergették. Ezt követően percekig a pályán (!) szidalmaztak gyakorlatilag mindenkit. ( Azt már csak mellékesen kérdezem: Az nem zavar senkit, hogy akár az UTE-val játszanak, akár nem, egy 90 perces meccs alatt nagyjából 15 percig f....opó Újpesteznek?)

Szóval nem értem. Szerintem most már értik, hogy mit nem.
Adva van egy klub, aki évekig annyi pénzt kapott az ÁLLAMTÓL, és állami cégektől, hogy abból egy magyar átlag csapat BL-t tudna nyerni, és amely csapat több, mint rendezett anyagi körülményekkel rendelkezik ma is, egy ilyen mértékű szurkolói rendbontás miatt 500.000 Ft-os büntetést kap, míg egy olyan csapat, amelyik kis túlzással a megélhetéséért küzd 1 milliós büntetést kap a lelátón történtek miatt. Ami egyébként a véleményem szerint inkább a rendező klub alkalmatlansága miatt történhetett meg.

Kapcsolódó cikkek:

  • Megbüntették a Fradit
    Félmillió forintra és szektorbezárásra büntette a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kedden a Ferencvárost a Kecskemét elleni szurkolói rendbontás miatt.
  • A Fradi kabalaállatát is kiállították a rangadón
    A Ferencváros egyik játékosán kívül a zöld-fehérek kabalaállatát, a Zöld Sast is kiállította Kassai Viktor a FTC-Kecskemét másodosztályú rangadón.
  • 1 milliós büntetés a DVTK-nak
    Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága keddi ülésén foglalkozott a Nyíregyháza Spartacus – DVTK élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés előtt, közben és után történtekkel.
  • Mi történt a Szpari - DVTK meccs után?
    Egy érdekes animációt találtunk guLi blogján, amelyiken a Nyíregyháza - DVTK meccs után történteket magyarázza el.
  • Szpari - DVTK: Nyílt levelek
    Szerdán este két olyan levelet is kaptunk, ami a múlt szombaton lejátszott NyíregyházaDiósgyőr NB I-es bajnoki mérkőzések előtt, alatt, után történtekkel foglalkozik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!