DVTK Jegesmedvék: Magosi adta a kegyelemdöfést

Miskolc, Poprád - A hosszabbításban hozták hazai mérkőzésüket péntek este a DVTK Jegesmedvék jégkorongozói.

Miskolc, Poprád - A hosszabbításban hozták hazai mérkőzésüket péntek este a DVTK Jegesmedvék jégkorongozói.

A szlovákiai jégkorong Tipsport Liga 19. fordulója keretében az élcsoportba igyekvő poprádiak vendégeskedtek Miskolcon. A hazaiaknál ismét a napokban igazolt Vayt állította a háló elé a kanadai Glen Hanlon vezetőedző, aki elégedett volt az érsekújvári meccsen nyújtott teljesítményével, hiszen gólt sem kapott.

Kettő a végén

Több, mint hat percig egy lövés sem ment kapura, a célzók ugyanis fedezetet kaptak, vagy a játékosok álltak a korong útjába. Vay két lecsorgó korongra tette rá a kesztyűjét, a kollégájának még ennyi dolga sem akadt. Birkózónyelven fogalmazva ment a fogáskeresés, de pontot senki nem termelt. Nehezen bontakoztak ki a sorok, mindenki őrzőt kapott, a harmadokba belőtt korongokra pedig a védők csaptak le. A 11. percben Erving elvétette a korongot, ebből Pance jutott lövéshez, de rést nem talált. A 12. percben Somogyi közelről fölé emelt, majd Tavodát fogásért kiállították. Csupán egyszer volt meleg a poprádi kapu előtt, amikor Vosvrda a ketrec mögött ragadt, nem tudta, hogy mit csináljon és addig szerencsétlenkedett, amíg gólhelyzetet teremtett a Maciknak. A 15. percben Kulmala gondolt egy merészet, három védő között akart kitörni, de körbevették és kiszorították. Az óvatoskodás után az első harmad utolsó perceire maradt a lényeg: a piros-fehérek védelme összehozott két gólt, Mlynarovic és Bondra is közelről volt eredményes úgy, hogy a hátsók nem tudták a kapu előtt pattogó korongot eltakarítani (0-2).

Szirányi szépített

A középső harmadban öt az öt ellen néhányszor hosszú ideig nem tudott kijönni a saját harmadából a DVTK, majd Vas ült ki először a büntetőpadra, a két perc alatt Pance mínuszban leadott lövése jelentette a legnagyobb veszélyt. A vendégek a kék vonalról is rengeteget céloztak, irányzékukkal azonban baj volt. A miskolci alakulat indításai nem jöttek be, az egyéni villongások sem vezettek célra. A 34. percben Szirányi távolról bombázott, Vosvrda későn eszmélt, a játékszer pedig a hóna alatt vágódott a ketrec bal oldalába, 1-2.

A 37. percben Miskolczi közelről egyenlíthetett volna, de emelése elkerülte a jobb felső sarkot. Összeszedték magukat a Jegesmacik, és teljesen partiban voltak a szlovákokkal.

A ráadásban

A harmadik szakaszra áthúzódó büntetés, majd egy újabb két perces adott esélyt a miskolciaknak. Sőt, a poprádiak három mezőnyjátékosra olvadtak, de Magosi bottal ütött, így tovaszállt a lehetőség. Láda B. hagyott ki ziccert, aztán Galanisz szólója is kimaradt. A 44. percben ismét fórhoz jutottak a piros-fehérek, Harrison ütőjében maradt a 2-2, mert pár méterről, szemből csúnyán mellé helyezett. Csapkodóvá vált a játék, a nagy akarásba sok helyezkedési és technikai hiba csúszott. Az 50. percben a kapu elé korcsolyázó Magosit gáncsolták el, újabb fór következett, aztán a poprádiak portása is buktatott (helyette kiült más), így megint öt a három ellen cicázhattak a vendéglátók. Glen Hanlon időt kért, éppen ideje volt, hogy rendet teremtsen. Az 52. percben Milam 7 méterről egyenlített, 2-2, és kezdődhetett a meccs a győztes találatért. Felbillent a pálya, nagy tempót diktáltak a Macik, akik közül Ritó került ziccerbe, de izgult, és hibázott.

Mindenhonnan lőttek a hazaiak, a kapusok viszont állták a ,,sarat”. Az iksz miatt jött a hosszabbítás, három-három ellen. Csak 27.9 másodperc volt hátra, amikor Magosi meglódult és közelről parádés mozdulattal bepaskolta a korongot, 3-2. Két pont járt a hazaiaknak, egy a vendégeknek.

A Macik vasárnap 17 órától a Besztercebánya vendégeként folytatják a sorozatot.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – HK Poprad 3-2 (0-2, 1-0, 1-0, 1-0) – hosszabbítás után

Miskolc, 1706 néző. V.: Korba, Kalina, Bogdan, Jobbágy (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Vay – Kiss D., Crawford, Magosi 1, Galanisz, Miskolczi – Vojtkó, Szirányi 1, Kulmala, Vas (1), Pance (1) – Milam 1, Láda B.. Harrison, Loiseau, Somogyi – Vincze P., Hajós, Ritó (1) – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

HK Poprad: Vosvrda – Brejcák (1), Petran, Václav, Mlynarovic 1, Takác (1) – Tavoda, Salija, Koys, Zagrapan, Kundrik – Kozák, Erving, Bondra 1, Heizer, Svitana (1) – Fabian, Macik, Bellus – Pavlicko (kapus). Vezetőedző: Roman Stantien.

Kiállítások: 6 perc, ill. 16 perc.

Glen Hanlon: – Játékosaim kezdik elérni azt a sebességet, amely ehhez a ligához szükséges. Ez volt a győzelmünk kulcsa. A Poprád nagyon szervezetten és jól játszott, ám ezúttal a tempóban föléjük nőttünk, pedig övéké az egyik leggyorsabb társaság a ligában. Köszönjük a szurkolók segítségét.

Roman Stantien: – Remek hangulatban, remek mérkőzést játszottunk. Az elején jók voltunk, ám 2-0 után elengedtük a meccset, nem úgy játszottunk, ahogy szoktunk, ezzel talpra segítettük az ellenfelet. A harmadik harmadban 12 perc büntetést kaptunk és ezért nem tudtunk nyerni.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!