DVTK Jegesmedvék: Szombaton kiderül, kik lesznek az ellenfelek

Miskolc - A hétvégén Pozsonyban kap riválisokat a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Miskolc - A hétvégén Pozsonyban kap riválisokat a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Négy sorozatban (Mol Liga, Magyar Kupa, Kontinentális Kupa, Visegrád Kupa) vesz részt a következő, 2017/2018-as évadban a DVTK Jegesmedvék jég­korongcsapata. A népkertiek kerete egyelőre nem teljes, de 13 „régi” játékos maradásáról és 6 új hokis érkezéséről már beszámolt a klub. A Maciknak még három külföldi helyük van, ebből kettőt feltöltenek, betöltenek az elkövetkezendő hetekben (minden bizonnyal csatárokkal), valamint szintén bejelentik majd öt fiatal jégkorongos kerettagságát. A klub már hírt adott arról is, hogy ismét frissít a kispadon, ugyanis a 61 esztendős amerikai Douglas Bradleyt az 53 éves svéd Mikael Tisell váltja a poszton. A stockholmi születésű tréner várhatóan július utolsó hetében érkezik Miskolcra, a jeges felkészülés pedig július 31-én, hétfőn kezdődik.

Nem változik

A Jegesmedvék számára az első „izgalmas nap” szombat lesz, amikor is a nemzetközi szervezet, az IIHF tisztviselői a pozsonyi ülésen elkészítik a Kontinentális Kupa 2017/2018-as menetrendjét, csoportbeosztásait. Mint az ismert, a miskolciak eddig három alkalommal vettek részt a sorozatban, de sem 2012 októberében a finnországi Vaasában, sem 2015 őszén hazai környezetben, sem tavaly a lengyelországi Tychyben nem sikerült a csoportból való továbbjutás. A kupa lebonyolítási szisztémája az idén sem változik: lesz egy szeptemberi selejtező 4 együttessel, ahonnan a csoportgyőztes bekerül a következő körbe. Itt 7 (plusz a továbbjutó) gárda várja majd a találkozókat, amiket októberben rendeznek meg két csoportban (4-4 csapat). A harmadik, novemberi fordulóba a csoportgyőztesek jutnak, a már ott lévő 6 kiemelt klub mellé. A negyedik kör már a jövő januári négyes döntő lesz, ahová a csoportok 1-2. helyezettjei nyernek kvalifikációt. A szlovákiai eseményen Nagy Ádám csapatmenedzser képviseli majd a DVTK Jegesmedvéket.



Kontinentális Kupa: névsorolvasás

Első kör (4+1): Irbis Sofia (bolgár), Crvena zvezda (szerb), Zeytinburnu Istanbul (török), Esjy Reykjavik (izlandi). Tartalék: Acroni Jesenice (szlovén).

Második kör (8): DVTK Jegesmedvék (magyar), Corona Brasov (román), GKS Tychy (lengyel), HC Donbass (ukrán), Kurbads Ogre (lett), Narva PSK (észt), San Sebastian (spanyol), az első kör győztese.

Harmadik kör (8): Sheffield Steelers (brit), Grenoble (francia), Rungsted Ishockey (dán), Nomad Astana (kazah), Yunost Minsk (fehérorosz), Ritten Sport (olasz), a második kör két csoportgyőztese.

Negyedik kör (négyes döntő): a harmadik kör két csoportjának 1-2. helyezettje.


A DVTK Jegesmedvék játékoskerete

A tavalyi csapatból maradtak: Adorján Attila (kapus), Kiss Bence (kapus), Jarkko Leppanen (finn, hátvéd), Láda Balázs (hátvéd), Gőz Balázs (hátvéd), Vojtkó Mátyás (hátvéd), Galanisz Nikandrosz (csatár), Magosi Bálint (csatár), Tóth Adrián (csatár), Pavuk Attila (csatár), Hajós Roland (csatár), Miskolczi Márk (csatár), Ritó László (csatár).

Új érkezők: Anssi Rantanen (finn, hátvéd), Jed Rusk (kanadai-magyar, hátvéd), Vas János (csatár), Tóth Gergő (csatár), Köllő Roland (csatár), Nedeljko Lukacevic (montenegrói-kanadai, csatár).

A tavalyi csapatban játszottak, de nem folytatják Miskolcon vagy egyelőre nem jelentették be a maradásukat: Grant Toulmin (kanadai, csatár), Joni Tuominen (finn, hátvéd), Sági Martin (csatár, UTE), Joe Colin (védő), Andrew Johnston (csatár), Peter Sakaris (csatár), Popovics Patrik (csatár), Bernáth Milán (védő), Szopos Ottó (védő), Laczkó Ákos (védő), Albert Tibor (csatár), Karda Milán (csatár).


Eddig kilenc klub

Az MJSZ-ben véget ért a rendes nevezési időszak, a MOL Ligába a határidőig kilencen adták le nevezésüket (DVTK Jegesmedvék, MAC Budapest, Dunaújvárosi Acélbikák, Újpesti TE, Ferencváros, Fehérvári Titánok, ASC Corona Brasov, HSC Csíkszereda, Vienna Capitals). Egyelőre nem nevezett a Debreceni HK, amely haladékot kapott az ügyei rendezésére, és nincs az indulók között a szerb HK Beograd valamint a román Dunarea Galati sem. Új érkező viszont a Vienna Capitals Ausztriából.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!