Másodszor is legyőzte a Ferencváros a Jegesmedvéket

Budapest, Miskolc - Rengeteg emberelőnyös helyzetet hagyott ki a DVTK az FTC vendégeként.

Budapest, Miskolc - Rengeteg emberelőnyös helyzetet hagyott ki a DVTK az FTC vendégeként.

A jégkorong Mol Liga rájátszásában, a négy nyert meccsig tartó negyeddöntő második mérkőzését a házigazda Ferencvárosi TC várhatta nyugodtabban a DVTK Jegesmedvék ellen. Nem csak a keddi, miskolci első meccsen elért győzelme miatt, hanem azért is, mert a vendégeknél két meghatározó hokis nem léphetett pályára, Tóth A. sérülés, Magosi pedig eltiltás miatt.

A lelki fölényt hamar gólra váltotta az ezúttal is magas fordulatszámon kezdő FTC, Shinkaruk már a második perc végén bevette Adorján kapuját (1-0). Nem sokkal később egy emberfórt hagyott kihasználatlanul a hazai gárda, majd a 12. percben Láda B., illetve Tendler és Jabornik dulakodott kiállítást érően, de mivel a vendégjátékos 2+2 percet kapott, maradtak a jégen egyenlő létszámban a csapatok. A következő minutában pedig újabb ferencvárosi találat született, Kovács V. passzát újra Shinkaruk verte be (2-0). A folytatásban a kemény, helyenként durva játék további kiállításokat hozott (a harmad végére 10-10 perc büntetés volt mindkét oldalon), de ezekből egyik csapat sem tudott változtatni a gólkülönbségen.

Rafaj gólja

A második játékrészt elején kétszer 2 percen át is emberelőnyben támadhatott a DVTK, de a helyzeteik kimaradtak, és amikor a 25. minutában letelt Rafaj kiállítása, a büntetőpadról visszatérő játékos kiugrott és megszerezte a meccs harmadik találatát (3-0). Ezzel meglehetősen mélyre kerültek a vendégek, akik a 32. percben a sokadik létszámfórjukat Sakaris révén kihasználták. De a Macik ettől nem támadtak fel. Hiába lőttek sokkal többet kapura a kemény hokit játszó FTC ellen, a második harmad végén még egy kettős emberelőnyt is kihasználatlanul hagytak.

A harmadik menetben is folytatódott az FTC kiállítások sora, és ezzel egyidejűleg újabb vendégemberelőnyök maradtak ki. Volt olyan kétperces miskolci fór, amikor a vendégek arra is képtelenek voltak, hogy felálljanak a támadó harmadban. Az 51. percben Láda B. kapott a kisbüntetése mellett 10 perces fegyelmit egy attak után, de a Ferencváros sem tudott előnyt kovácsolni létszámfölényéből. Az 54. minutától egy újabb DVTK emberfór maradt ki, aztán mintha a vendégek is kezdtek volna beletörődni, hogy nem ez az este lesz az, amikor legyőzik az FTC-t.

ÉM-BCS

Jegyzőkönyv

Ferencvárosi TC – DVTK Jegesmedvék

3-1 (2-0, 1-1, 0-0)

Pesterzsébet, 450 néző. V.: Babic, Rencz (Kókai, Soós D.).

Ferencvárosi TC: Sevela – Jabornik, Hietamaki, Dubek, Tendler, Rafaj 1 – Schwindt, Erdélyi, Sumi (1), Szappanos, Kiss Á. – Lengyel, Kovács V. (1), Farkas L., Shinkaruk 2, Fliszár – Üveges, Németh Á., Hardi, Inglis, Papp Cs. – Soós L. (kapus). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen, Láda B., Pavuk, Galanisz, Sági – Vojtkó, Gőz, Miskolczi, Hajós, Ritó – Tuominen, Joe (1), Toulmin, Johnston, Sakaris 1 – Karda, Bernáth, Albert Ti., Szopos, Popovics – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Douglas Bradley.

Kiállítások: 28 perc+10 perc fegyelmi (Tendler), ill. 16 perc+10 perc fegyelmi (Láda B.).

Greg Lindqvist: – Örülünk, hogy másodszor is nyerni tudtunk, de ezzel még nincs vége a csatának.

Douglas Bradley: – A helyzeteinkkel nem sáfárkodtunk jól, hiába támadtunk és domináltunk a mérkőzésen, az FTC a kevesebb lehetőségét jobban kihasználta, így nem sikerült nyernünk.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-0, a csapatok a következő meccset szombaton 18.00-tól, Miskolcon játsszák.

A további negyeddöntők második meccseinek eredményei

  • Debreceni HK – ASC Corona Brasov 2-5 (0-3, 1-1, 1-1) – a párharc állása: 1-1.
  • Dunaújvárosi Acélbikák – Újpesti TE 4-2 (1-0, 2-0, 1-2) – a párharc állása: 2-0.
  • Fehérvári Titánok – MAC Budapest 2-3 (2-1, 0-1, 0-0, 0-1), hosszabbítás után – a párharc állása: 0-2.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!