BOON - Sport - DVTK

2017.08.25. 10:09

Öt borsodi focista az U21-es válogatottban

Miskolc, Mezőkövesd - U21: Michael Boris kihirdette első Eb-selejtezős keretét, 3 diósgyőri és 2 kövesdi is bekerült.

Miskolc, Mezőkövesd - U21: Michael Boris kihirdette első Eb-selejtezős keretét, 3 diósgyőri és 2 kövesdi is bekerült.

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott edzője, Michael Boris 23 fős keretébe öt borsodi játékost is meghívott. A Diósgyőri VTK-ból Bukrán Erik (kapus), Óvári Zsolt (középpályás), Makrai Gábor (támadó), a Mezőkövesd Zsóry FC-ből pedig Szalai Attila (védő) és Koszta Márk (támadó) készülhet a csapat vasárnapi találkozójára.

A magyar U21-es válogatott szeptember 5-én 17.00-tól Gyirmóton Málta ellen kezdi meg szereplését a 2019-es korosztályos Európa-bajnokság selejtezősorozatában, de előtte még egy németországi felkészülési mérkőzésen is pályára lépnek, szeptember 1-jén 18.00-tól Padernbornban a németek ellen főpróbáznak.

A tét

2019-ben Olaszország és San Marino közösen rendezi meg az U21-es Európa-bajnokságot, a 12 csapatos döntő egyben a 2020-as olimpia európai kvalifikációs tornája is lesz. A sorozatban az 1996. január 1-je után született labdarúgók vehetnek részt. A mieink a belgákkal, a törökökkel, a svédekkel, a ciprusiakkal és a máltaiakkal együtt kerültek a 6-os számú csoportba, melynek első helyezettje automatikus résztvevője lesz az Eb-döntőnek, a kilenc csoport négy legjobb másodikja pedig rájátszásban szerezheti meg a további két kiadó helyet.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!