BOON - Sport - DVTK

2017.05.25. 14:42

DVTK vs. DVSC - Az első telt ház Mezőkövesden

Mezőkövesd, Miskolc - Először rendeznek telt házas labdarúgó-mérkőzést a tavaly elkészült Mezőkövesdi Városi Stadionban, amelynek a hivatalos avatóünnepségét egy éve, 2016. június 4-én tartották.

Mezőkövesd, Miskolc - Először rendeznek telt házas labdarúgó-mérkőzést a tavaly elkészült Mezőkövesdi Városi Stadionban, amelynek a hivatalos avatóünnepségét egy éve, 2016. június 4-én tartották.

A megtelt táblát a szombaton este 7 órakor kezdődő Diósgyőri VTK – Debreceni VSC NB I-es labdarúgó-mérkőzés előtt tehetik ki először, ugyanis most adták el az összes kibocsátott jegyet (a stadiont otthonaként használó Mezőkövesd Zsóry FC-nél a csúcsot a decemberi, Ferencvárosi TC elleni bajnoki jelenti, amelyen a klub 3500 fős létszámot közölt). Ugyanis a vendégszektorba kibocsátott 354 biléta mindegyike elkelt szerdán, és mivel már hétfőn elfogyott a hazai szektorba érvényes összes jegy, vagyis mind a 3540 gazdára talált, így 3894 néző láthatja a kiesési rangadót. A 4196 fő befogadására alkalmas létesítményben, biztonsági okokból, a két szurkolótábor elválasztása érdekében üresen kell hagyni két szektort, ezért nem lehet csurig megtölteni a lelátókat. Ugyanakkor, amint arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk, a debreceniek szeretnének további belépőkhöz jutni, erről a DVTK sajtófönőke azt a tájékoztatást adta, hogy a csütörtöki napon értesíteni fogják erről a Loki Szurkolók Szövetségét.

Érdekesség, hogy a stadionbeli nézettségi csúcsot eddig egy egy hónappal ezelőtti meccs tartja (akkor játszott itt utoljára a Diósgyőr), a Diósgyőri VTK – Vasas FC meccset 3656 néző látta, de akkor nem volt telt ház, mert nem fogyott el minden vendég­jegy, és a szurkolókat elválasztó üresen hagyott rész is nagyobb volt.


[poll id="1418"]


DVTK vs. DVSC számokban

A szombaton 19.00-kor a mezőkövesdi stadionban sorra kerülő Diósgyőr – Debrecen meccs a két csapat történelmének 24. olyan élvonalbeli találkozója lesz, amelyen a Diósgyőr a pályaválasztó. Az eddigi 23 mérkőzésen 6 diósgyőri győzelem, 10 debreceni siker született, 7 döntetlen mellett.

A két együttesnek ebben az évadban ez lesz a harmadik meccse, tavaly szeptember 24-én Diósgyőrben 3-1-re nyert a Debrecen, az idén március 4-én Debrecenben pedig 3-0-ra.

A DVTK pályaválasztóként az NB I-ben legutóbb 2014. augusztus 21-én végzett döntetlenre a hajdúságiak ellen (1-1), nyerni pedig 2009. július 25-én tudott, 1-0-ra, Lippainak a 93. percben esett góljával.


[poll id="1419"]


DVTK vs. DVSC - Továbbra is megy a huzavona a jegyekért

A debreceniek még több belépőt kérnek a DVTK–Loki meccsre, több is járna nekik, mint 360 darab.

 

DVTK vs. DVSC - Telt ház lesz Mezőkövesden!

A Vasas elleni meccshez hasonlóan a Debrecen ellen is telt ház lesz Mezőkövesden, hiszen a hazai szektorokba értékesíthető belépőjegyek több mint öt nappal a kezdő sípszó előtt, hétfőn 16 órakor elfogytak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!