A diósgyőri juniorok éremre hajtanak

Miskolc - A diósgyőri leány kosárlabda utánpótlás az idén is rendezője lesz az egyik korosztályos országos döntőnek, ezúttal a legidősebbek, a felnőttek alatti korcsoport, vagyis az U18-asok legjobb nyolc együttese küzd a miskolci városi sportcsarnokban, csütörtöktől vasárnapig.

Miskolc - A diósgyőri leány kosárlabda utánpótlás az idén is rendezője lesz az egyik korosztályos országos döntőnek, ezúttal a legidősebbek, a felnőttek alatti korcsoport, vagyis az U18-asok legjobb nyolc együttese küzd a miskolci városi sportcsarnokban, csütörtöktől vasárnapig.

Egyedülálló

– Tulajdonképpen már hagyománynak mondható, hogy minden évben rendezünk egy országos döntőt, hiszen 2015-ben elsőként a legfiatalabbakat láttuk vendégül, egy évvel később két finálét is Miskolcra hoztunk, hiszen a gyermek és a serdülő döntő egyaránt itt volt, tavaly a kadet mezőny versenyzett nálunk, az idén pedig legidősebb utánpótláskorú sportolók, a juniorok meccselnek a miskolci városi sportcsarnokban. Így most büszkén mondhatjuk, hogy négy év alatt minden korosztályban voltunk rendezők, ami az országban egyedülálló – mondta Király Sándor, a diósgyőri kosárlabda utánpótlás szakmai vezetője, a junior döntős DVTK Akadémia együttesét üzemeltető sportszervezet szakágvezető igazgatója. – Mint azt bizonyára sokan tudják, az idei év elején az országos szövetség kihirdette a még tavaly elkezdődött akadémiai akkreditációs folyamat eredményét, és a DVTK is azon 10 klub között van, akik megkapták a Nemzeti Akkreditált Kosárlabda Akadémia címet. Ez az elismerés pedig kötelez minket arra, hogy a jövőben is a lehető legmagasabb szinten végezzük a munkánkat, mind szakmai, mind technikai-, szervezési téren. Úgyhogy ezúttal is jó rendezők szeretnénk lenni, és nem utolsósorban eredményesek a pályán.

Érmes helyezéssel

Arra a kérdésre, hogy a DVTK kosarasok részéről milyen eredménnyel lenne elégedett, így felelt a szakmai vezető:

– Érmes helyezéssel. Dobogós csapatunk, amióta újjászerveztük az utánpótlást, még nem volt. Az elmúlt öt évben sok fontos lépést tettünk meg, most ott tartunk, hogy ilyen célokat tűzhetünk ki. A junior csapatunk, Magyar Gergely edző irányításával egész évben eredményesen dolgozott, bízom benne, hogy a végjátékban ennek lesz eredménye. Ebben a korosztályban van két válogatott kerettagunk, Kiss Angelika és Halász Zsófia személyében, és érdemes lesz őket, a DVTK-t megnézni a négy nap alatt, és nem csak minket, hanem a döntőt, hiszen itt most azokat a fiatalokat láthatják a sportág kedvelői, akik kopogtatnak, vagy már be is léptek valamelyik első osztályú felnőtt csapat öltözőjének ajtaján.

Képesnek tartja

– Szűk két éve vagyok itt, és dolgozom a csapattal, és ezen időszak alatt hatalmas változáson mentek keresztül a játékosok, mind tudásban, mind hozzáállásban, a legnagyobb sikernek ezt tartom – mondta Magyar Gergely, a DVTK Akadémia junior együttesének edzője. – Örülünk annak, hogy Miskolcon lesz a döntő, hogy hazai pályán játszhatunk, igyekszünk jó eredményt elérni. A csapatot képesnek tartom arra, hogy érmet szerezzen, bár egy ilyen négynapos tornán a végső helyezés nem csak a tudáson múlik, hanem sok apróságon is. Mint minden korosztályos döntőben, így itt is fontos a végső helyezés, ettől csak az fontosabb, hogy a felnőtt csapat keretébe hány játékos tud majd bekerülni.



Leány junior országos döntő: információk

A résztvevők, A-csoport: Csata DSE (Budapest), DVTK Akadémia, Kecskeméti KC, Széchenyi KA Győr. B-csoport: Vasas Akadémia (Budapest), PEAC-KA Pécs, BEAC Újbuda KA, Soproni Darazsak Akadémia.

Helyszín: Miskolc, városi sportcsarnok

Időpont: március 8-11. (csütörtök-vasárnap)

A program

Március 8. (csütörtök), 9.00: PEAC-KA Pécs – BEAC Újbuda KA, 11.00: Vasas Akadémia – Soproni Darazsak Akadémia, 13.00: Csata DSE – Széchenyi KA, 15.00: DVTK Akadémia – Kecskeméti KC, 16.45: Ünnepélyes megnyitó, 17.30: PEAC-KA Pécs – Soproni Darazsak Akadémia, 19.30: BEAC Újbuda KA – Vasas Akadémia.

Március 9. (péntek), 9.00: Kecskeméti KC – Csata DSE, 11.00: DVTK Akadémia – Széchenyi KA, 13.00: Soproni Darazsak Akadémia – BEAC Újbuda KA, 15.00: Vasas Akadémia – PEAC-KA Pécs, 17.00: Széchenyi KA – Kecskeméti KC, 19.00: Csata DSE – DVTK Akadémia.

Március 10. (szombat), 10.00: B-csoport 3. – A-csoport 4., 12.00: A-csoport 3. – B-csoport 4., 14.00: B-csoport 1. – A-csoport 2., 16.00: A-csoport 1. – B-csoport 2.

Március 11. (vasárnap), 9.00: a 7.helyért, 11.00: az 5. helyért, 13.00: bronzmérkőzés, 15.00: döntő.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!