Európa Kupa: Aluinvent-DVTK vs. Good Angels Kosice - Elszaladt a második negyed

Miskolc - A nemzetközi fronton továbbra is győzelem nélkül áll az Alu­invent-DVTK.

Miskolc - A nemzetközi fronton továbbra is győzelem nélkül áll az Alu­invent-DVTK.

A női kosárlabda Európa Kupa D-csoportja 4. fordulójában testvérvárosi alakulatot, a Good Angels Kosice gárdáját a miskolci városi sportcsarnokban szerdán késő délután fogadta az Aluinvent-DVTK együttese. A piros-fehérek nyeretlenként arra készültek, hogy kiharcolják az évad első nemzetközi sikerét. A televíziós közvetítés miatt az eredetileg tervezettől egy órával előrébb hozták a találkozót, de ez talán csak száz–kétszáz néző elmaradását jelentette.

Tíz jó, tíz rossz perc

Rasheed próbálkozott először, de középtávoli tempója olyan lapos ívű volt, hogy a játékszer még a „fű alatt” kúszva sem érte el a gyűrűt. Aztán Czank és szintén Rasheed már olyan szépen kivitelezett dobásokat mutatott be, hogy nyomban 5-0-s előnyt hozott össze belőlük a hazai gárda. Aztán jöttek a piros-fehér eladott labdák (5-4), majd az ezeket követő sikeres akciók (13-7). Jól ment a dobás a diósgyőri oldalon, a másikon viszont nem, így jöttek a cserék és az ilyenkor elmaradhatatlan reklamálások. Lejárt támadóidők, belemenések és homályok is jellemezték a játékot. A 8. percben Horváth B. indult a palánk felé és félcsavart pincérdobással aratott tapsot (15-9). A dudaszó pillanatában megint Horváth B. emelkedett fel a félpályáról és a bravúrtól csak pár centiméter választotta el.

A második tíz perc elején Baugh gyötört be egy duplát, sőt a kassaiak kiegyenlítettek (15-15), így „0-0-ról” újraindult a mérkőzés. A 13. percben a DVTK mestere kért időt annak ürügyén, hogy a Good Angels csapata átvette a vezetést (18-20). A kékek letámadásra tértek át, ezzel idegesítették a diósgyőrieket. Saját palánkja alatt mindkét alakulat megszerezte a lepattanókat, így ebben iksz volt az állás. Ebben az időszakban sem a támadás, sem a védekezés nem ment az Aluinventnek, ezért López mester magához rendelte lányait (16. perc: 18-24). Gyakran láttunk lépéshibát, kihagyott ziccert, de ügyes szerelést és szép átadást is. Aztán a DVTK leült: Jovanovicék elaludtak, szét­estek, semmi nem sikerült nekik. Jött az újabb játékmegszakítás, az újabb fejmosás rajzolás és kiselőadás keretében, a hajó meg elmenőfélben volt (18-33). A nagyszünet előtti pár pont picit szépített a második felvonásban nyújtott szerény hazai képen.

Volt mínusz 6 is

A 21. percben Jurcenkova kezéből ajtók-ablak helyzetben kifolyt a labda, aztán Balintova felejtette el, hogyan kell labdát vezetni, de nekik még ez is belefért (23. perc: 22-37). Jovanovic ziccerét bekötött szemmel akarta bedobni, így nagyon tévedett, utána Czank és Szécsi egymásra várt, a labda meg elment közöttük. A 25. percben Balintova ellen szándékos hibát fújtak (igazuk volt, mert feldöntötte az elfutó Rasheedet), a csereként beállt Robertson-Warren meg ügyetlenkedett és leindítás lett belőle. Stehlikova is elkövetett egy szándékos faultot, a DVTK pedig némileg „megtollasodott” (26. perc: 31-39). Ekkor a kassaiak tanácskoztak hangosabban, a vendéglátó reményei meg­éledtek (27. perc: 33-39). Potyogtak a duplák, ezt a sorozatot Oblak hármasa zárta le (29. perc: 35-46). Élesedett a küzdelem, hol emberfogást, hol zónát láttunk, meg sok büntetődobást.

Az utolsó negyedben

Az utolsó negyedben Jovanovic szerzett védőlepattanókat, Horváth B. pedig pazar alakítással duplázott (33. perc: 43-50). Az idő múlása a Diósgyőrt sújtotta, a zsinórban szerzett hét szlovák pont pedig megpecsételte a sorsát (35. perc: 43-57). Rasheed egymásután gyorsan szerzett öt pontja még reményt adott, egy vendégtripla viszont hideg zu­hanyt jelentett. A hajrát a kapkodás jellemezte, a fejetlen rohanást Oblak hármasa törte meg, így pont került a mondat végére. Nem volt nagy meccs, inkább iparos kosárlabda, kassai diadallal.



Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – Good Angels Kosice

54-67 (15-11, 7-22, 17-15, 15-19)

Miskolc, 900 néző. V.: Martolini (olasz), Nedovic (szlovén), Larroca (spanyol).

Aluinvent-DVTK: Czank (9/3), RASHEED (14/6), Szécsi (-), JOVANOVIC (15), Tomlinson (3). Csere: Warren (6), Horváth B. (4), Adamecz (3). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.

Good Angels Kosice: OBLAK (19/9), Balintova (2), Jurcenkova (2), Allen (11/3), Baugh (6). Csere: STEHLIKOVA (12/6), Kupcikova (2), ZIRKOVA (13/3), Baburova (-), Janoscikova (-). Vezetőedző: Peter Jankovic.

Miguel de Jesús López Alonso: – Tudtuk, hogy kemény ellenfél vár ránk és ez be is bizonyosodott. Jól kezdtünk, de utána néhány hibát elkövettünk, ellenfelünk pedig erőteljes játékkal nagy előnyhöz jutott. Ezt követően felzárkóztunk, azonban egy-két újabb hiba miatt nem reménykedhettünk a fordulatban.

Peter Jankovic: – A második negyedben elkaptuk a fonalat, ritmust váltottunk, tisztes előnyt szereztünk. Döntő volt, hogy tíz minőségi játékost rotálhattam, keretünk ugyanis erősebb, mint a diósgyőrieké, és ez döntött.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!