DVTK vs. Olympiacos - Piros-fehérek a piros-fehérek ellen

Miskolc - Ebben az évadban csütörtökön játssza az első hazai meccsét a Diósgyőr a nemzetközi porondon.

Miskolc - Ebben az évadban csütörtökön játssza az első hazai meccsét a Diósgyőr a nemzetközi porondon.

A női kosárlabda Európa Kupa D csoportjának 2. fordulójában ma 17.00-tól a miskolci városi sportcsarnokban az Aluinvent-DVTK együttese a görög Olympiacos gárdáját fogadja. A találkozó időpontja korábban módosult a jelzett időpontra, ugyanis a meccset a Digi Sport élőben közvetíti, és a televíziós társaság kérte, hogy 17.00-kor kezdődjön az összecsapás (a meccs előtt másfél órával nyitnak a pénztárak, a biléták egységesen 1000 forintba kerülnek, de 14 év alatt és 65 év felett ezúttal is ingyen lehet megtekinteni az Aluinvent-DVTK mérkőzését).

Bő kerettel rendelkező

– Az Olympiacos egy nagyon bő kerettel rendelkező, sok neves játékost a soraiban tudó csapat, olyanokkal a keretükben, akik közül többen az észak-amerikai profi ligában, a WNBA-ben is játszottak, illetve Európában, az Euroligában szereztek rutint. Ellenük szeretnénk a hazai pályát megvédeni, azzal együtt is, hogy tisztában vagyunk vele, hogy a görögök lehetőségei jobbak – mondta Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy látták-e mostani ellenfelük múlt heti EK-meccsét, igennel felelt, majd azon érdeklődésre, hogy mi az, amit látott, így folytatta: – Az látszódott, hogy mindkét csapat, nemcsak a görög, hanem a jövő heti török ellenfelünk is az építkezés fázisában tart. Hogy egy jó meccset tudjunk játszani ellenük, ahhoz az kell, hogy minél többször szorítsuk rá őket arra, hogy az 5-5 ellen játsszanak. Ugyanis nekik jelenleg a játékosok egyéni képzettségében van nagyobb bizodalmuk, rutinos játékosaik vannak, akik jól egy-egyeznek, viszont a törökök ellen is ilyennel találták magukat szembe. A mostani meccsen arra lenne szükség, hogy csapatvédekezéssel, besegítéssel, jó helyezkedéssel minél több pontot tudjunk szerezni, illetve hogy megakadályozzuk, hogy legyenek gyors indításaik és hogy ne rohanjanak le minket. Lehet, hogy emiatt ezen a meccsen a dobott pontok mennyisége kevesebb lesz, ez benne van az ilyen játékban.

Kevesebb ingadozás

Most két nyeretlen együttes találkozik, ugyanis az Olympiacos a múlt héten otthon kapott ki a török Yakim Dogü Universitesi BGD gárdájától, a Diósgyőr pedig Kassán maradt alul. A görögök számára a csoportból való továbbjutás tekintetében létfontosságú a győzelem, ehhez hasonló teher nem nyomja a DVTK játékosainak vállát, ugyanis ilyen jellegű elvárás nincs a miskolci gárdával szemben. De az biztos, hogyha ma nem diósgyőri siker születik, akkor a csoportból való továbbjutás esélyei minimálisra csökkennek. Bizakodásra ad okot, hogy a borsodi együttes egy hete 37 percen át partiban volt a Good Angels Kosice otthonában. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mi az, amit szívesen átmentene abból a teljesítményből a mostani összecsapásra a DVTK spanyol mestere.

– A kiegyensúlyozottság, a stabilitás az, amit tovább kell erősítenünk, nemcsak a görögök elleni meccsen, hanem az összes többin is – mondta Miguel de Jesús López Alonso. – Az a cél, hogy minél kevesebb legyen az ingadozás a mélypontok és a jó periódusok között.

Játékosszavak

Czank Tímea, az Aluinvent-DVTK csapatkapitánya: „A BEAC ellen játszottunk egy könnyebb meccset, egy hete a Kassa ellen pedig egy jó mérkőzést, ami az utolsó két percben ment el. Feltérképeztük a görögöket, jó csapatuk van, de nekünk elsősorban saját magunkra, a saját játékunkra kell koncentrálnunk.”

Az Olympiacosról

Az előző évi görög bajnokság győztese az elmúlt években nem szerepelt a nemzetközi kupákban, de a visszatérésre alaposan megerősítették az Olympiacost. A főbb szerepeket az EK 1. fordulójában a görög válogatott egykori és jelenlegi erősségeire osztották: a 37 éves Evanthia Maltsi, a 35 esztendős Olga Chatzinikolaou, a 33 éves Styliani Kaltsidou és a 31 esztendős Soultana Chalivera játszotta a legtöbbet a hellének közül. Rajtuk kívül, a légiósok sorából az amerikai-bosnyák center Lynetta Kizer és a színtiszta amerikai, erőcsatár Lykendra Johnson volt fent sokat a pályán a múlt héten, a többi külföldijüknek, a montenegrói válogatott magasbedobójának, Milica Jovanovicnak és a cseh válogatott irányítójának, Katerina Bartovovának csak pár perc jutott.

A jövő héten később

A női kosárlabda Európa Kupa D csoportjának 3. fordulójában, a jövő héten csütörtökön a török Yakim Dogü Universitesi BGD gárdáját fogadja a miskolci városi sportcsarnokban az Aluinvent-DVTK. A meccset a korábban jelezett időponttól fél órával később, vagyis 19.00-kor kezdik a csapatok, a mérkőzést élőben közvetítő televíziós társaság, a Digi Sport kérésére.


Női kosárlabda Európa Kupa: D csoport

Ez volt, ez lesz

1. forduló: Good Angels Kosice (szlovák) – Aluinvent-DVTK 82-67, Olympiacos (görög) – Yakim Dogü Universitesi BGD (török) 53-55.

2. forduló, november 3. (csütörtök), 16.00: Yakim Dogü Universitesi BGD – Good Angels Kosice, 17.00: Aluinvent-DVTK – Olympiacos.

3. forduló, november 9. (szerda), 17.00: Olympiacos – Good Angels Kosice, november 10. (csütörtök), 19.00: Aluinvent-DVTK – Yakim Dogü Universitesi BGD

4. forduló, november 30. (szerda), 18.00: Aluinvent-DVTK – Good Angels Kosice, december 1. (csütörtök), 16.00: Yakim Dogü Universitesi BGD – Olympiacos.

5. forduló, december 8. (csütörtök), 17.00: Olympiacos – Aluinvent-DVTK, 18.00: Good Angels Kosice – Yakim Dogü Universitesi BGD.

6. forduló, december 15. (csütörtök), 17.00: Yakim Dogü Universitesi BGD – Aluinvent-DVTK, 18.00: Good Angels Kosice – Olympiacos.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!