Hat, három, egy: DVTK-start

Miskolc - Tíz játékossal kezdte meg a felkészülést a 2016/17-es évadra az Aluinvent-DVTK kosárlabdacsapata.

Miskolc - Tíz játékossal kezdte meg a felkészülést a 2016/17-es évadra az Aluinvent-DVTK kosárlabdacsapata.

A női kosárlabda NB I-ben szereplő Aluinvent-DVTK együttese hétfőn délelőtt tartotta a 2016/17-es évad első tréningjét. A piros-fehérek első edzésén tíz felnőtt játékos vett részt, közülük hat olyan, akinek a szerződtetését korábban bejelentette a klub (a régiek közül Czank, Rasheed, Horváth B. és Bach, az újak közül Gorjanácz és Adamecz), továbbá három olyan fiatal kosaras, akiről az első edzés előtt derült ki, hogy csakúgy, mint tavaly, az idén is tagjai lesznek a felnőtt keretnek (Kalocsai, Arad, Sikora). Valamint egy tesztelésen lévő sportoló. Utóbbi Győri Dorottya, a 189 centi magas, 26 éves center, aki korábban tagja volt az U16-os, U18-as és U20-as magyar válogatottaknak, és a korosztályos Európa-bajnokságokon is szerepelt (Kassa 2006, Újvidék 2007, Skopje 2008, Ohrid 2009), ám 18 éves korában az Egyesült Államokba ment tanulni, ahol a 2008/2009-es évadban a Mechanicsburg Wild Cats csapatában kosárlabdázott az amerikai középiskolai bajnokságban Pennsylvaniaban, majd 2009 és 2013 között az egyetemi bajnokságban a Messiah College csapatában játszott. Három éve tért vissza Magyarországra, és egy évadot a PINKK-ben játszott, a mecseki csapattal élvonalbeli bajnoki címet szerzett 2014-ben, majd visszament a tengerentúlra, és ott, ahol egyetemre járt, kétéves posztgraduális képzésben vett részt. Mivel ezen időszakban nem játszott csapatban, így most vele kapcsolatban az a kérdés, hogy vissza tud-e rázódni, és ha igen, milyen gyorsan a „hétköznapi, verseny kosárlabdába”. Az, hogy Győri Dorottya marad-e vagy sem, egy hét után dől majd el.

Hiányzók, délutáni érkezők

Az első tréningről három olyan játékos is hiányzott, aki az Aluinvent-DVTK tagja lesz a 2016/17-es évadban, közülük Szécsi Orsolyának ma kellene megérkeznie, míg a két légiósnak, Tini Jovanovicnak és Cierra Robertson-Warrennek szeptember 1-jén kell munkába állnia, mert ekkortól van érvényes szerződésük. A felkészülés első napján az is elhangzott, hogy lehet, hogy a jövő hónap elsején nem két, hanem három külföldi csatlakozik a kerethez, ugyanis még egy játékos szerződtetése van napirenden. Bár rájuk még várni kell, de arra a három kosarasra nem, akiket hétfő délután ért a hír, hogy a DVTK felnőtt csapatánál kell jelentkezniük edzésre. Ugyanis az első csapat szakvezetője, Miguel de Jesús López Alonso, aki az elmúlt két hétben figyelte a közvetlen utánpótlás kosarasok munkáját, három 1999-es születésű, saját nevelésű sportolót vitt fel, invitált meg a felnőttekhez, Vörösházi Jázmint, Kovács Lucát és Schmidt Grétát.

A Diósgyőr játékosai a következő két hétben egyaránt 11-11 edzésen vesznek majd részt, és ebben az időszakban elsősorban a fizikai fejlesztésen lesz a hangsúly – tudtuk meg a csapat spanyol vezetőedzőjétől, aki azt is elmondta, hogy délutánonként a taktikai elemek is napirendre kerülnek. A piros-fehérek az első edzőmeccsüket három hét múlva Győrben játsszák, a bajnoki szezon pedig október 1-jén kezdődik, amikor a Ceglédi EKK együtteséhez utaznak vendégségbe.


Aluinvent-DVTK: felkészülési mérkőzések

  • Szeptember 3. (szombat), 18.00: CMB Cargo Uni Győr – Aluinvent-DVTK (Győr)
  • Szeptember 4. (vasárnap), 10.00: CMB Cargo Uni Győr – Aluinvent DVTK (Győr)
  • Szeptember 8. (csütörtök), 19.15: Montana (bolgár) – Aluinvent-DVTK (Kolozsvár)
  • Szeptember 9. (péntek), 19.15: A.S. Vicenza (olasz) – Aluinvent-DVTK (Kolozsvár)
  • Szeptember 10. (szombat), 15.15: CS U. Cluj Napoca (román) – Aluinvent-DVTK (Kolozsvár)
  • Szeptember 13. (kedd), 18.30: Aluinvent-DVTK – Cassovia Kosice (szlovák) (Miskolc)
  • Szeptember 22. (csütörtök), 19.30: Wisla Kraków (lengyel) – Aluinvent-DVTK (Losonc)
  • Szeptember 23. (péntek), 19.30: Piestanské Cajky (szlovák) – Aluinvent-DVTK (Losonc)
  • Szeptember 24. (szombat), 15.00: USK Praha (cseh) – Aluinvent-DVTK (Losonc)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!