Jegyzet

2021.09.02. 10:41

Csúcs a csúcson

Minden, így a közösségi közlekedés szempontjából is lényegesen lazább időszak a nyár, hiszen – a minden áldott nap munkába menőket és munkából jövőket leszámítva – reggelente nem nagyon lehet forgalmi csúcsról beszélni.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Az egy másik kérdés, hogy Miskolc közösségi közlekedése – függetlenül attól, csúcs van, vagy nincs csúcs, eléggé hiányosan képes kiszolgálni a város lakóinak utazási igényeit. Éppen ezért kicsit félve tanulmányoztuk az MVK által néhány nappal ezelőtt közzétett változásokat, amelyeket a szeptember 1-jei iskolai tanévkezdés, illetve más utazói igények inspiráltak.

Hagyomány, hogy az első tanítási nap reggelén – történetesen ez épp a tegnapi nap volt – igyekszünk felmérni, hogyan is vizsgázik a város közösségi közlekedési rendszere, különösen a reggeli csúcsidőszakban. A tapasztalat velős: csúcs a csúcson. Kétségtelenül van még mit igazítani a villamosok és buszok menetrendjén, hogy mindenki, aki ezekben a napokban iskolába, munkába indul, idejében oda is érjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!