Jegyzet

2021.06.16. 17:02

Fertőző

Az emberekre veszélyes koronavírus-járvánnyal párhuzamosan a vaddisznókat a sertéspestis sújtja.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Talán már nem is jut eszünkbe, de túl vagyunk egy madárinfluenzán is. Sőt ismerünk olyan halálos betegségeket, amelyek képesek állatról emberre továbbterjedni.

A sertéspestis nem ilyen, de mai tudásunk szerint az AIDS-et rhesusmajmok adták át az emberiségnek. A koronavírusról is létezik olyan teória, hogy hordozó denevérek fogyasztása aktiválta a pandémiát. Újabban pedig arról olvashatunk, hogy a britek már egy másik járványtól, a majomhimlőtől tartanak. Nem hiszem, hogy sokan vannak, akik azt mondanák, hogy fel vannak készülve egy újabb világjárványra. Az állatokat, a természetet és a környezetünket mégsem tehetjük felelőssé a kialakult helyzetért. Felfogható ez egyfajta jelzésnek is a Föld részéről, hogy felborult valamiféle egyensúly, mert az ember kiesett a természetes rendből. Most látjuk a végét annak a történetnek, ami Ádámmal és Évával kezdődött?

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!