Jegyzet

2021.04.27. 09:02

Ébredés

Nem vagyok egy nagy, teraszra kiülős ember, de most, hogy közel fél év után ismét lehet iszogatni, eszegetni a teraszokon (Miskolc belvárosában ez inkább az utcát jelenti), úgy döntöttem, kipróbálom.

Hegyi Erika

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Csak a hangulat kedvéért. Milyen az, ha nem kell félnem a másik embertől. Nem kell néznem, ki lehet lázas, ki köhög, ki van túl közel, ki terjesztheti a vírust. Egyszerűen csak megvárom az első, melegebb tavaszi napot, és gondtalanul élvezem a teraszon ülést, a főutca ébredését.

Az egyik vendéglátós úgy fogalmazott, hogy várja a vendégeket, mert az életet élni kell. Valószínűleg ezzel arra gondolt ő is, amire én. Az élet akkor jó, ha nem érezzük magunkat korlátok közé zárva. Ha akarunk, elmegyünk egy jó színdarabra vagy koncertre. Ha éppen ahhoz van kedvünk, akkor biciklizünk, vagy uszodába váltunk bérletet, ha a lakásunkban szeretünk tévézgetni, akkor azt is választhatjuk, de ha a teraszon akarunk találkozni a barátainkkal, jókat beszélgetni és eszegetni, akkor azt is megtehessük. Nincs még itt a teljes szabadság, de már egy kicsiny szeletének is tudunk örülni.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!