BOON - Jegyzet

2016.02.09. 21:54

Szív

<em>Nem tudom nem észrevenni, mert mint ahogy a karácsonyra, szilveszterre vagy éppen valamelyik hosszú hétvégére, állítólag erre is készülni kell, sőt készülnek. A mai világban már egyáltalán nem meglepő, hogy árukapcsolás is van vele kapcsolatban, mert megünneplik szerte a földrészeken. A legbiztosabb jele a közeledésének, hogy egyre több (piros) szív látható ilyentájt az arra is szakosodott kirakatokban.</em> Pásztor Attila jegyzete.

Nem tudom nem észrevenni, mert mint ahogy a karácsonyra, szilveszterre vagy éppen valamelyik hosszú hétvégére, állítólag erre is készülni kell, sőt készülnek. A mai világban már egyáltalán nem meglepő, hogy árukapcsolás is van vele kapcsolatban, mert megünneplik szerte a földrészeken. A legbiztosabb jele a közeledésének, hogy egyre több (piros) szív látható ilyentájt az arra is szakosodott kirakatokban. Pásztor Attila jegyzete.

Nálunk sem mai „gyerek” már: a mindent tudó szerint Magyarországon az angol nyelvű elnevezés közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és népszerűvé az 1990-es évektől kezdődően. Ezen az ünnepen a szerelmesek megajándékozzák egymást.

A fejem rádiójában már hallom vasárnap az „I Will Always Love You”-t és az önök kértékben megszaporodott „Küldeném kedvesemnek eme nemes napon…” kezdetű mondatokat és az azokhoz kapcsolódó érzelmekben gazdag nótákat. Nekem igazából pont semmi problémám vele, sőt, ha nem is öltöztetem ünneplőbe, de a szívemnek öröm, ha ilyenkor kezet cserél egy csodás csokor, bonbon, meg ilyenek. Mert ez szép dolog. Mert mindenkinek az az ünnep, amit magának, a másiknak szán. Csak még hozzátenném, hogy virág, bonbon meg akár egy jó szó adható akár október 28-án, Simon és Szimonetta napján is.

- Pásztor Attila -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!