Autó - Motor

2016.09.09. 18:21

Kassa Rallye - Kassán már új motorral Kazár Mikiék

Kassa, Miskolc - Kazár Miklós tesztelte az új erőforrást, amivel a Kassa Rallye-n szeretne nagyot robbantani.

Kassa, Miskolc - Kazár Miklós tesztelte az új erőforrást, amivel a Kassa Rallye-n szeretne nagyot robbantani.

A kassai pályák jól fekszenek Kazár Miklósnak és Ferencz Ramónnak. Az R5-ös Ford Fiestával induló páros éppen ezért optimistán várja a hétvégi megmérettetést.

Bő egy hónap szünet után folytatódik a hazai bajnokság, méghozzá felvidéki szakaszokon. A szlovák–magyar közös rendezésű futamon szombaton hat, vasárnap pedig további hét gyorsasági vár a két ország versenyzőire.

Kazárék esetében az elmúlt időszak nem a sikerekről szólt. A mögöttünk hagyott murvás futamokon nem szereztek pontokat, legutóbb Székesfehérváron pedig közvetlenül a pódiumon végzettek mögött, a hatodikként zártak. A hátralévő három versenyen azonban a lehető legtöbb pontra van szükségük ahhoz, hogy felzárkózzanak az éves pontversenyben.

Nagyon várták

– A két nullás futamunkat már Szombathelyen és Veszprémben letudtuk, tehát innentől kezdve nekünk minden egyes megszerzett pontra nagy szükségünk van – fogalmazott a kassai verseny előtt Kazár Miklós. – Az augusztusi szünetet igyekeztük a lehető legjobban kihasználni, elsősorban arra, hogy fejlesszük, javítsuk az autónkat. Az R5-ös Fiestában ugyanis sokkal több van annál, mint amit eddig mutatott, és ez természetesen a mi teljesítményünkre is kihatással volt. Nagyjából fél évet vártunk arra, hogy az M-Sport új fejlesztésű motorja megérkezzen az R5-ösbe. Ezt néhány nappal ezelőtt a borsodnádasdi MARB-futamon ki is próbálhattuk. Nagyon jó, minden kigyorsításnál jobban teljesít, mint az eddigi. Éppen ezért rendkívül optimisták vagyunk a hétvégével kapcsolatban, bízunk benne, hogy végre ismét sikerül futamot nyerni, és Kassán folytatni tudjuk a hagyományosan jó szereplésünket.

Kazárék egyébként a már említett Integra Borsodnádasd Rallye-n a licences versenyzőknek kiírt külön értékelésben a legjobbnak bizonyultak, tehát ismét meg­érezték a győzelem ízét. Nyilván ez majd akkor ér valamit, ha ugyanezt a teljesítményt Kassán is meg tudják ismételni.

Irány előre

– Nagyon jó verseny szokott lenni, szerintem most is az lesz – tekintett előre a korábbi többszörös magyar bajnok pilóta.

– Az idei évünk eddig nem alakult jól, de három futam még hátravan, ezért még kiegyenesíthetjük ezt a bajnokságot. Ehhez azonban győzelmekre, dobogós helyezésekre van szükségünk. Nemcsak most Kassán, hanem utána Pécsett és végül Ózdon is. A hétvégén tapasztaltak alapján erre több esélyünk lesz, mint korábban, hiszen az új motor valóban jól teljesített, reméljük, a Felvidéken sem lesz ez másképp.

Fotók: Hajósi Miklós


Kassa Rallye, program

Szombat

13.43: GY1 – Stos/1,

14.15: GY2 – Uhorna/1,

14.44: GY3 – Roznava/1,

17.03: GY4 – Stos/2,

17.35: GY5 – Uhorna/2,

18.11: GY6 – Roznava/2.

Vasárnap

08.55: GY7 – Skáros/1,

09.40: GY8 – Herl’any/1,

10.48: GY9 – Regeta/1,

11.25: GY10 – Skáros/2,

13.45: GY11 – Herl’any/2,

14.53: GY12 – Regata/2,

15.30: GY13 – Skáros/3,

16.30: Cél­dobogó, Kassa


Az ORB állása

1. Herczig Norbert (Skoda Fabia R5) 148,5 pont

2. Balogh János (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) 77 pont

3. Vincze Ferenc (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) 69 pont

4. Spitzmüller Csaba (Mitsubishi Lancer Evo X R4) 64,5 pont

5. Hadik András (Ford Fiesta R5) 62 pont

6. Ollé Sasa (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) 58 pont

7. Ifj. Tóth János (Peugeot 208 R5) 47 pont

8. Trencsényi József (Ford Fiesta R5) 44,5 pont

9. Kazár Miklós (Ford Fiesta R5) 44 pont


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!