Uncategorized

2013.01.27. 14:31

Tájak-Korok-Múzeumi tagcsoport éves munkájának értékelése Homorogon

A Magyar Kultúra Napjához igazodva tartotta a Tájak Korok Múzeumok magyarhomorogi tagcsoportja évnyitó rendezvényét január 19-én.

A Magyar Kultúra Napjához igazodva tartotta a Tájak Korok Múzeumok magyarhomorogi tagcsoportja évnyitó rendezvényét január 19-én.

A „HOMOROG” tagcsoport 70 fős létszámából több mint ötvenen jelentek meg az összejövetelen a csúszós, téli idő ellenére is az iskola ebédlőjében. Az összejövetel első részében az elmúlt évi eseményeket elevenítette fel a csoport vezetője Amberboyné Ignácz Irma tanárnő. Különösen a kirándulások maradtak meg a tagok emlékezetében. Ezt igazolta az is, amikor játékos vetélkedőn adhattak számot az elmúlt év kirándulásainak legemlékezetesebb és legszebb helyszíneiről. A szomszédos Erdély Arad melletti Világost, Zsibó gyönyörű botanikus kertjét, Wesselényi kastélyát, Zilahon Ady emlékeket idéztek meg. Hazánkban Jászberény, Tura, Gödöllő, Vácrátót és Szeged helyiségek látványairól adtak számot. Nem felejtkeztek el a Gyulán meghallgatott Ghymes együttes koncertjéről, de a Debrecenben megtekintett XXV. Betlehemes Találkozón szerzett élményekről sem. A kérdések a magyar kultúra kiemelkedő értékeihez kapcsolódtak, követve az elmúlt évben bejárt útvonalakat. A szervezők gondoskodtak arról, hogy minden korosztály versenyezhessen. A vidám hangulatú vetélkedő befejezésével a csoport vezetője ismertette a 2013-as év első felének autóbuszos, tervezett programját. 

Március 15-én Ady és Kölcsey nyomában, a szülőfalujukban Sződemeter és Érmindszent településekre tervezik az utat, április hónapban pedig Hollókőre látogatnak. Igyekeznek együtt működni a településen eredményesen tevékenykedő más közösségekkel is. Így a legközelebbi program a Zsuzsa-napi bálon, zenés esten való megjelenés.

VmirjánckI József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!