Tokaj hírei

2016.06.16. 11:30

Olyanok vagyunk, mint a magyar válogatott; kevesen bíznak bennünk, de okozhatunk meglepetéseket - Tokaj is pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre

Tokaj - Többek között Tokaj, Debrecen, Veszprém és Eger jelezte, szintén ringbe szállnak az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért.

Tokaj - Többek között Tokaj, Debrecen, Veszprém és Eger jelezte, szintén ringbe szállnak az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért.

Tokaj az elsők között jelentette be, hogy pályázik, Posta György polgármester sajtótájékoztatóján akkor úgy fogalmazott, hogy bár csak 4300 lélekszámú a település, de 2008-ban már megkapta a Magyar Kultúra Városa címet, ehhez pedig 2015-ben társult a Holnap Városa cím is. „Tokaj 2002-től része a világörökségnek.

Itt találkozik össze a Zempléni-hegység és az Alföld, itt fut össze két folyó, a Bodrog és a Tisza, itt található az a Rákóczi-pince, ahol a tokaji országgyűlésen királynak jelölték Szapolyai Jánost. Tokajban az elmúlt tíz évben több mint 3 milliárd forintot fordítottak kulturális fejlesztésekre ”, mondta akkor.

Már hozzákezdtünk a pályázat összeállításához. Posta György

Szerdai megkeresésünkre hangsúlyozta, már hozzákezdtek a pályázat megírásához, nagyon komolyan gondolják.

– Olyanok vagyunk, mint a magyar válogatott – utalt az előző napi magyar–osztrák meccs végeredményére – kevesen bíznak bennünk, de okozhatunk meglepetéseket.

„Nyitottak vagyunk”

Kérdeztük, gondolkodtak-e abban, hogy együttműködnek Miskolccal, hiszen a megyeszékhely szintén pályázik.

Posta György megjegyezte: olyannyira, hogy már beszéltek is erről a miskolci alpolgármesterrel, Kiss Gáborral.

– Nyitottak vagyunk – mondta. Tokaj egyébként 27 világörökségi településsel együtt pályázna, már folynak velük az egyeztetések.​

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!