Hejőszalonta

2019.05.16. 18:00

Ötven év után ismét megnyitott a könyvtár

Tállai András: Érezni az előrehaladást, az emberek képesek összefogni Hejőszalontán.

Pap Gyula

A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében működő könyvtárat adtak át rendeltetésének szerdán Hejőszalontán. Tállai András államtitkár, a terület országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte: különlegesség, hogy egy ilyen kis településen már fél évszázada is volt könyvtár. A jelenlévő fiataloknak felhívta a figyelmét az olvasás fontosságára. „Aki sokat olvas, okos lesz” – summázta jó tanácsát a miniszterhelyettes. Nem egyszerűen könyvtárat adunk át, szeretném, ha a létesítmény tudásközpontként működne, ehhez minden segítséget megad az állam – fejtette ki. A településsel kapcsolatban elismerően szólt arról, hogy szinte minden közintézmény megújult az utóbbi években és magas szintű a közfoglalkoztatás is. Érezni az előrehaladást, az emberek képesek összefogni Hejőszalontán – hangsúlyozta a képviselő, majd felhívta a figyelmet a következő európai parlamenti választás fontosságára.

Vegyék birtokba!

Dr. Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója megköszönte az együttműködést és azt, hogy a település polgármestere nyitott volt a kezdeményezésükre. Elmondta: a megyei könyvtár 327 kistelepülést lát el, sokukat, ahogy eddig Szalontát is – könyvtárbusz látogatja rendszeresen. A Magyar Falu program segítségével tudják biztosítani a továbblépést, hogy tartalommal töltődjenek meg ezek a létesítmények. Az igazgató kiemelte: egy település megtartó erejét is növeli az ilyen beruházás és a tehetséggondozásnak is lehet terepe. Vegyék birtokba! – hívta fel a nagyszámú megjelent érdeklődő figyelmét Dr. Prókai Margit.

Anderkó József polgármester elmondta: örömmel tölti el, hogy ötven év után újra könyvtár nyílik a településen. Egyelőre heti háromszori nyitvatartással üzemelnek és számos programmal is készülnek a létesítmény minél szélesebb körű kihasználása érdekében. Az ünnepi műsorban közreműködtek a helyi óvodai apróságai és a Kiss Kata zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!