szon-sportoldal

2013.01.21. 10:29

Messzire repült a nehéz súly

Nyíregyháza - Nagy volt a nyüzsgés vasárnap a Nyíregyházi Főiskola atlétikai csarnokában, ahol a serdülők nyílt megyei bajnokságát rendezték meg.  A Dél-Afrikába készülő Szikszai Róbert súlylökésben 17 méter fölé került, Bakosi Péter 210 centit ugrott.

Nyíregyháza - Nagy volt a nyüzsgés vasárnap a Nyíregyházi Főiskola atlétikai csarnokában, ahol a serdülők nyílt megyei bajnokságát rendezték meg.  A Dél-Afrikába készülő Szikszai Róbert súlylökésben 17 méter fölé került, Bakosi Péter 210 centit ugrott.

Önmagában a versenykiírásban szereplő korosztályból is népes mezőny gyűlt volna össze, de megfelelő létesítmény híján más megyék idősebb sportolói is éltek a lehetőséggel, így aztán alaposan elhúzódott a viadal.

Kirobbanó erőben

A házigazda Nyírsuli színeiben fellépett az a két sportoló is, akik tavaly kijutottak a junior világbajnokságra – ezen a napon tőlük várhattuk a legjobb eredményeket. A még mindig juniorkorú diszkoszvető Szikszai Róbert télvíz idején saját versenyszámában nem szerepelhet, ám a súlylökés sem idegen tőle, és az itt látottakból is lehet következtetni a formájára. Nos, a dél-afrikai edzőtáborba készülő sportoló szinte kirobbant az erőtől, első kísérletre (16.86) máris megjavította az addigi 16.28 méteres egyéni rekordját, majd a következő próbálkozása 17 méter fölé került, és 17.07-tel ért el egyéni rekordot. Volt még egy ettől is nagyobb dobása, de hiába landolt a súlygolyó 18 méter körül, a versenyző nem tudott a körben maradni, kilépett, így kísérlete érvénytelennek bizonyult.

Szikszai edzői, Kerekes László és Cserpák Róbert is egyetértettek abban, hogy ez az eredmény már egy súlylökő számára is vállalható lenne, tanítványuk mozgása, erőállapota nagyon biztató az ezévi megpróbáltatások (Európa-bajnokság, Európa-kupa) előtt. És még csak most következik a több mint húsznapos dél-afrikai edzőtábor (a versenyző és Kerekes László szerdán szállnak repülőre), ahol versenyeken is lemérheti majd, hogy hol is tart pontosan.

Magasra került a léc

A magasugró Bakosi Péter is most versenyzett először az idén. Ennek ellenére 210 centire rakatta a kezdőmagasságot, ami legalábbis arra vall, hogy önbizalomterén nem áll rosszul. A hosszú várakozás és a bemelegítésnél teljesített 205 centi után a „kis” Bakosi 210-en harmadikra lendült át. Következett a 215 centi, amelyen volt két biztató kíserlete a junior világbajnoki nyolcadik helyezett, idén az U23-as Európa-bajnokságra készülő ugrónak, ám végül nem sikerült átjutnia rajta. Kezdésnek azért ez sem volt rossz, és most következik az a hét, amely tavaly is meghozta a kimagasló eredményt, az azóta is egyéni rekordnak számító 220 centis álomhatár teljesítésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!