szon-sportoldal

2013.01.25. 10:58

A futószámok kerülnek főszerepbe

Atlétika - A serdülők után az ifjúságiak és juniorok következnek: ezen két korosztály nyílt megyei fedett pályás bajnokságát rendezik meg vasárnap a Nyíregyházi Főiskolán. A megszokott rendszer szerint azonban más kategóriák és megyék versenyzőit is szívesen látják, ezt kihasználva lesznek serdülő- és felnőttkorú atléták is az indulók között.

Atlétika - A serdülők után az ifjúságiak és juniorok következnek: ezen két korosztály nyílt megyei fedett pályás bajnokságát rendezik meg vasárnap a Nyíregyházi Főiskolán. A megszokott rendszer szerint azonban más kategóriák és megyék versenyzőit is szívesen látják, ezt kihasználva lesznek serdülő- és felnőttkorú atléták is az indulók között. Nemcsak a megye-, az országhatáron túlról is érkeznek sportolók, a kolozsváriak egészen népes csapattal neveztek a viadalra, amelyen a házigazda Nyírsuli atlétái mellett a debreceniek és a miskolciak is részt vesznek.

A múlt héten a meghívásos versenyszámok közül Szikszai Róbert és Bakosi Péter jóvoltából a súlylökés és a magasugrás került fókuszba, ezúttal viszont a futószámok tartogathatják a legnagyobb izgalmakat. Már csak azért is, mert Szikszai Róbert egészen biztosan nem indul (a junior válogatott sportoló szerdától Dél-Afrikában edzőtáborozik), míg Bakosi Péter szombaton a Budapest-bajnokságon vesz részt, és mivel kisebb sérüléssel bajlódik, csak kevés esély van arra, hogy vasárnap, hazai környezetben is ugrik. És ha már a fővárosi verseny szóba került: a nemzetközi mezőnyben a Nyírsuli sportolói közül rajthoz áll még Ónodi Dávid és Palásti Luca is, akik az előző hétvégén Bécsben szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!