Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.17. 17:58

Kábeltolvajok őrizetben

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrse lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást P. Attila 24 éves, valamint P. Zsolt 27 éves magyi lakosok ellen.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrse lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást P. Attila 24 éves, valamint P. Zsolt 27 éves magyi lakosok ellen.A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők 2013. március 15-én éjszaka Magy- Kauzsay- tanya belterületén, kilenc villanyoszlopról légkábel vezetékeket tulajdonítottak el mellyel több, mint egymillió forintos kárt okoztak. A lopás a máriapócsi rendőröknek tűnt fel, akik jelezték a helyileg illetékes Baktalórántházi Rendőrőrs munkatársainak. A két őrs állománya azonnal megkezdte az adatgyűjtést és az akkor még ismeretlen elkövetők felkutatását, minek eredményeképpen 2013. március 17-én délelőtt lakásukban elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két férfit, akik közül egyikük a szekrénybe próbált elrejtőzni a rendőrök elől. Az egyenruhások a tolvajok lakásában megtartott házkutatás során lefoglalták a zsákokban lévő, már leégetett szigetelésű alumínium vezetékeket.

Az elkövetőket a rendőrök elfogásukat követően a rendőrőrsre előállították, gyanúsítottként kihallgatták. A két férfi részletes beismerő vallomást tett, továbbá elmondták, hogy a vezetékek egy részét egy ófehértói férfinak mindössze tizenkétezer forintért értékesítették. A rendőrség az elkövetőket őrizetbe vette és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Elfogták a rendőrök az orgazdát is

A rendőrök 2013. március 17-én elfogták J. Ferenc 36 éves ófehértói lakost, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy két magyi férfitől az általuk engedély nélkül eltulajdonított rézkábelt vásárolt. Az orgazda lakásán megtartott házkutatás során a rendőrök lefoglaltak négy zsák alumínium vezetéket.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrse a férfi ellen orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított a nyomozást.

Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!