Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.10. 16:49

Kedélyborzoló vadászbaleset

Nyíregyháza - Az utóbbi hetekben számos vadászbaleset borzolta fel a természetbarátok kedélyeit. Egyes vadászok, főleg a hobbivadászok visszaélnek a vadvédelmi előírásokkal, és erre hivatkozva előszeretettel lőnek mindenre, ami mozog.

Nyíregyháza - Az utóbbi hetekben számos vadászbaleset borzolta fel a természetbarátok kedélyeit. Egyes vadászok, főleg a hobbivadászok visszaélnek a vadvédelmi előírásokkal, és erre hivatkozva előszeretettel lőnek mindenre, ami mozog. Akár a gazdájától pár méterre szaladgáló kutyát is vaddisznónak nézik és kilövik. Rendszerint a tapasztalatlanság vagy a drog/alkohol miatt sok vadászaton a résztvevők az alapvető szabályokat sem tartják be, így tragédiák történhetnek.

Vadászati idényben sose menjünk egyedül kirándulni! Kedvencünket óvatosan vigyük csak ki a természetbe, ne engedjük szabadon futni. A téli erdőjárás közben a terepszínű öltözéket kerüljük el, próbáljunk meg élénk (kék, piros, sárga) ruhákat felvenni. Hasznos lehet, ha magunkkal viszünk a túrafelszerelés mellett zseblámpát, sebkötözőt és mobiltelefont is, hiszen egy esetleges vadászbaleset elszenvedésekor az elsősegély és a gyors segítséghívás életet menthet.

- Orpheus Állatvédő Egyesület -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!