Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.22. 17:20

Ifjúsági házak hazai hálózata

Nyíregyháza - A miniszteri biztos tájékozódott a Mustárház munkájáról, működéséről, szolgáltatásairól is.

Nyíregyháza - A miniszteri biztos tájékozódott a Mustárház munkájáról, működéséről, szolgáltatásairól is.Sikeres fiatalok nélkül nem lehet sikeres várost építeni, s ezt Nyíregyháza vezetése felismerte. Sikeres fiatalokat képez és nevel, s ehhez minden támogatást megad a település – jelentette ki pénteken a Mustárházban tartott nyíregyházi sajtótájékoztatóján dr. Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos.

Mint a nyíregyházi származású politikus elmondta, több oka is volt, hogy felkereste szülővárosát. Látogatása során egyrészt tájékoztatást adott fiataloknak és szakmai szervezeteknek az Új Nemzedék Jövőjéért Program céljairól, sajátosságairól, a már megvalósított és a még csak tervezett elemekről, másrészt tájékozódott a Mustárház munkájáról, működéséről, szolgáltatásairól. A kormány nem titkolt szándéka ugyanis, hogy az év végére létrehozzon – a Mustárház példája alapján – az országban egy megyei ifjúsági ház-rendszert. A rendszertől hatékony információáramlást és különböző ifjúsági szolgáltatásokat várnak, valamint ifjúságsegítői szerepe is lenne. Sőt még „házhoz” is mehetne a fiataloknak szóló tájékoztatás és segítségnyújtás, hiszen iskolákban és falunapokon is segíthetné ez a szolgáltatás a fiatalok mindennapi életét.

A nap folyamán megtartott kötetlen találkozókon szóba kerültek többek között a diákigazolvány kedvezményei, s érdemben tudott a miniszteri biztos beszélni az ifjúság képviselőivel azokról a kapcsolódási pontokról, amelyek révén a fiatalok profitálhatnak a programból.

– Este még találkozom a megyei vezetőivel, országgyűlési képviselőivel, akikkel egyeztetem a szerzett tapasztalatokat. Fontos ugyanis, hogy a helyi fiatalok gondjait, problémáit ismerjék a helyi döntéshozók is, hiszen csak úgy lehet előrébb lépni – mondta a sajtótájékoztató végén a miniszteri biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!