Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.18. 13:11

Álesküvővel űzték a telet a nyugdíjasok

Nyírbogdány -  A természet is megérezte szombat reggel, hogy télűző farsangi mulatságra készülnek Nyírbogdányban a nyugdíjasok, ugyanis ragyogó napsütésre ébredtek aznap a mulatság résztvevői.

Nyírbogdány -  A természet is megérezte szombat reggel, hogy télűző farsangi mulatságra készülnek Nyírbogdányban a nyugdíjasok, ugyanis ragyogó napsütésre ébredtek aznap a mulatság résztvevői. Immár kilencedik alkalommal rendezte meg a farsangi mulatságot a kistérség nyugdíjas egyesületei számára a nyírbogdányi Őszikék Nyugdíjas Klub az általános iskola tornatermében.

A rendezvényen részt vettek a záhonyi, a tornyospálcai, a kisvárdai, az eperjeskei és a nyírbogdányi gyártelepi nyugdíjasok. Mint László Károlyné, a házigazda nyírbogdányi klub elnöke köszöntőjében elmondta, a farsangi műsorban egy hagyományőrző álesküvőt mutatnak be a vendégeknek.

A humorral és vaskos tréfával színesített előadásból a menyassszonytánc sem hiányzott, s ebből kivehették részüket a meghívott klubok tagjai is. Aki ugyanis a farsangi fánkjában talált egy fémpénzt, azzal mehetett a vőfélyhez fizetni, hogy aztán megtáncoltathassa az „ifjú arát”. A vidám előadást az ebéd elfogyasztása követte, majd Harsányi Zoltán és fia élőzenéjére rophatták a táncot a mulatság résztvevői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!