Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.22. 13:08

Nem csak autóval, kerékpárral is tilos közlekedni a sétáló utcán

Kisvárda - A 2012 decemberében mindannyiunk örömére átadott Szent László út sétáló szakaszáról kitiltották a közúti járműveket. E tiltásra, a szabályoknak megfelelően kihelyezett ,,Mindkét irányból behajtani tilos” közúti jelzőtábla hívja fel a közlekedők figyelmét mindkét érkezési irányból.

Kisvárda - A 2012 decemberében mindannyiunk örömére átadott Szent László út sétáló szakaszáról kitiltották a közúti járműveket. E tiltásra, a szabályoknak megfelelően kihelyezett ,,Mindkét irányból behajtani tilos” közúti jelzőtábla hívja fel a közlekedők figyelmét mindkét érkezési irányból.„A tiltás a jelenleg hatályos 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet - a közúti közlekedés szabályairól - értelmében a kerékpárosokra is vonatkozik, ezért a sétáló utat kerékpáron fennülve igénybe venni TILOS.” - tájékoztatott Labancz András r. őrnagy hozzátéve: „A sétáló út lényege az, hogy ott a gyalogosok az út bármely részét korlátozás nélkül szabadon használhassák, így a testi épség megóvása érdekében az önkormányzattal egyetértve, feltétlenül szükségesnek látjuk a járművek teljes körű kitiltását.

A kerékpárforgalom beengedésére csak kiegészítő tábla kihelyezésével lenne lehetőség, de az jelentős baleseti kockázattal járna, különösen az oda játszani, szaladgálni érkező gyermekek tekintetében.” - zárta szavait a Kisvárdai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

„Városunknak a modern gondolkodás jegyében is feltétlenül szüksége van egy olyan helyre, ahol az emberek valóban kikapcsolódhatnak. Ahol a szülők nyugalommal elengedhetik gyermekeik kezét abban a tudatban, hogy ott akkor is biztonságban lehetnek.” - nyilatkozta Leleszi Tibor polgármester, aki különösen fontosnak tartja, hogy a városlakók és a vendégek a sétáló utcát magukénak érezve, annak közlekedési és tisztasági szabályait is betartva használják a pályázati forrásból megvalósított, Kisvárda városi rangjához illő, új közterületet.

A közúti közlekedés biztonsága és zavartalansága fontos társadalmi érdek. A biztonságos és zavartalan közlekedés alapvető feltétele, hogy a közlekedési szabályokat mindenki megtartsa és számíthasson arra, hogy azokat mások is megtartják. Emellett szükséges az is, hogy a közlekedés résztvevői előzékenyek és türelmesek legyenek egymással szemben.

Durucz Gabi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!