Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.11.24. 16:06

A csuklósokat váltják Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza – A város főterén hétfő délután egy 15 méter hosszú autóbusszal találkozhattak az arra járók. A bemutatott, Solaris típusú buszból, december elején tíz darabot állít majd forgalomba a Szabolcs Volán Zrt. Az alacsony padlós kivitelű, háromtengelyes autóbuszok nem csak Nyíregyháza helyi közlekedésében, hanem országos szinten is kuriózumnak számítanak. <dia width="900" height="700" alt="A csuklósokat váltják Nyíregyházán 2008.11.24."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_csukl_sokat_v_ltj_k_Ny_regyh_z_n_2008_11_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A csuklósokat váltják Nyíregyházán 2008.11.24." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/33628/a-csukl--sokat-v--ltj--k-ny--regyh--z--n-" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Az új autóbuszokról Durucz Józsefet, a Szabolcs Volán Zrt. járműüzemeltetési üzletágvezetőjét kérdeztük, aki elmondta, hogy ezek az új típusú autóbuszok a csuklós autóbuszokat fogják váltani.

Durucz úr megosztotta velünk, hogy előreláthatólag mely útvonalakon találkozhatunk az új autóbuszokkal. „Terveink szerint ott fognak közlekedni, ahol az utaslétszám egy járaton a száz főt alig haladja meg, hiszen 138 férőhelyes ez az autóbusz.” Megtudtuk, hogy Nyíregyháza helyi közlekedésében összesen tizenöt ilyen létszámot hozó útvonal van, amelyből nyolc csúcsidőben hozza ezt az utaslétszámot. Példaként hozhatóak a 7-es, 14-es, és a 15-ös járatok. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy ezek az új buszok vajon miként birkóznak meg a néhol szűk nyíregyházi utcákkal, de Durucz úr mindenkit megnyugtatva elmondta – „Jobban kell figyelni a kanyarodásra, hiszen nehezebben mozog mint, egy csuklós busz, vagy egy rövidebb társa, de egyelőre nincs ilyen probléma.”

Kapcsolódó cikkek:


-M. István-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!