Sport

2019.04.05. 14:59

Diósgyőri Birkózó Club: Még néhány hónap, és meglesz az új otthonuk

Miskolc - Szeptembertől valószínűleg új otthonukban dolgozhatnak a diósgyőri birkózók.

Miskolc - Szeptembertől valószínűleg új otthonukban dolgozhatnak a diósgyőri birkózók.

A Diósgyőri Birkózó Club sportolói, edzői évtizedeken át sokak által irigyelt méretű létesítményben, a Diósgyőri Stadion melletti birkózócsarnokban dolgozhattak, rendezhették versenyeiket, egészen addig, amíg az üzemeltetésre, állagmegóvásra futotta a klub büdzséjéből. Amikor ezzel kapcsolatban nehézségek merültek fel, a 2008-as év végén átköltöztek a stadion klubházába, cserébe odaadták a labdarúgóknak a csarnokot, ahol műfüves focipályát alakítottak ki. A DBC-sek 2009 januárjától 2016 októberéig melóztak a stadion fejépületében addig, amíg el nem kellett hagyniuk az ingatlant, mert az a stadionépítés „áldozatául” esett. A birkózók ekkor a miskolci Könyves Kálmán Általános Iskolába, mint ideiglenes otthonba tették át működésük helyét, és abban a reményben cuccoltak ide, hogy hamarosan új, modern otthonukba költözhetnek. Hogy mi történt az elmúlt két és fél évben, hogy hány variáció létezett arra vonatkozóan, hogy a Repka Attila személyében a megye egyetlen olimpiai bajnokát is soraiban tudó sportszervezet mikor és hol nyer végleges elhelyezést, órákon, oldalakon át lehetne sorolni.

A tervezés folyamatába a diósgyőri birkózók képviselőit is bevonták.” Képes Lóránt

Közel három év után (?)

Most azonban úgy tűnik, hogy közel három év után maguk mögött hagyhatják a Könyves Kálmán Általános Iskola nyújtotta ideiglenes otthont. Ugyanis még a tavalyi év végén, 2018. november 21-én megjelent a közbeszerzési értesítőben, hogy Miskolcon, az Andrássy út 94. szám alatt, az egykori Stadion étterem helyén a DVTK Kosárlabda Kft. ajánlatot kér „Edzőterem, valamint orvosdiagnosztikai és rehabilitációs központ kialakítása – tervezés és kivitelezés” tárgyában. Lett is jelentkező, vállalkozó, akivel megkötötték 2019. január 30-án a szerződést, és a nyertes ajánlatot benyújtott cégnek – a közbeszerzési kiírásban foglaltak szerint – 2019. május 30-ra kell elkészülnie az épület felújításával.

Az idén ősszel

– Magyarország Kormánya a DVTK észak-magyarországi és felvidéki sportfejlesztési programjának megvalósításához szükséges forrás biztosításáról szóló 1472/2017. (VII. 25.) kormányhatározat alapján támogatást nyújtott többek között birkózóterem, orvosdiagnosztikai és rehabilitációs központ létesítésére – válaszolta lapunk érdeklődésére Képes Lóránt, akit nemrég neveztek ki a DVTK beruházási igazgatójának. – Az orvosdiagnosztikai és rehabilitációs központ Miskolcon, a Fontanának nevezett régi épületben valósul meg. Ebben az ingatlanban fognak helyet kapni a birkózók is. A tervezési eljárás és a kivitelező közbeszerzési eljáráson történő kiválasztása megtörtént, a kivitelezés megkezdődött. Az épületben az első emeleten található a régi bowlingterem, amely lehetőséget kínál kettő darab birkózószőnyeg elhelyezésére, így megfelelő terület áll majd a birkózók rendelkezésére, a minőségi edzésmunka elvégzésére és kisebb versenyek megtartására. Ezen a szinten kerülnek kialakításra a birkózók által használt kiszolgálóhelyiségek, öltözők, edzői szobák, szauna, zuhanyzók is. A tervezés folyamatába a diósgyőri birkózók képviselőit is bevonták, annak érdekében, hogy a kivitelezés a sportszakmai érdekeik szerint történjen. A terv az, hogy a kivitelező által vállalt határidő és a vonatkozó kormánydöntés alapján, a birkózók legkésőbb 2019. év őszén birtokba vehessék az új otthonukat.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!