Sport

2018.10.05. 08:44

A felnőttek között szerepel a DVTK-Fux U21

Miskolc - A diósgyőri női junior csapat az NB II Keleti csoportjában kezdi az évadot.

Miskolc - A diósgyőri női junior csapat az NB II Keleti csoportjában kezdi az évadot.

A DVTK-Fux női röplabdázói két együttessel vesznek részt a felnőtt országos bajnokságokban. Mint ismert: a diósgyőriek első számú csapata vasárnap, hazai környezetben, a miskolci városi sportcsarnokban kezdi meg a 2018/19-es évadot, 18.45-től a Budaörsi DSE gárdáját látják vendégül NB I-es találkozón. Egy másik diósgyőri röpis gárda egy nappal korábban, szombaton játssza le az évad első bajnokiját, az NB II Keleti csoportjában, DVTK-Fux U21 néven, egy másik korosztályos csapat, a Jászberényi RK U21-es vendégeként.

Történik mindez azért, mert ahogy a férfiaknál, úgy a nőknél is kötelező az NB II-ben azoknak junior csapatot indítani, akik ettől az osztálytól feljebb szerepelnek. Ez azt jelenti, hogy nőknél az élvonalban, az Extraligában küzdő hat együttes mellett az egy osztállyal lejjebb, az NB I-ben szereplő 8 gárdának, köztük a DVTK-Fuxnak is neveznie kellett az U21-es gárdáját a felnőttek közé, ahol a bajnoki idény során összesen 9 meccs vár rájuk. A junior csapatok decemberig a mezőny minden tagja ellen 1-1 bajnokit játszanak, majd a saját korosztályuk bajnokságában folytatják, fejezik be az évadot.

– Ez a néhány mérkőzés jó alkalom lesz arra, hogy megpróbáljuk azonos szintre hozni ennek a korosztálynak a játékosait azzal, hogy együtt játszatjuk őket – mondta Toma Sándor, aki a DVTK-Fux NB I-es gárdája mellett a DVTK-Fux U21-es gárdáját is irányítja. – A juniorok egy része, hat sportoló Kundrák Eszter, Dömsödi Tamara, Rohály Roxána, Nagy Dorottya, Mátyus Panna és Egri Klaudia a felnőttekkel készül, míg Fekete Vanda, Petercsák Gréta, Tóth Lili, Záhorczki Stella, Horváth Andrea és Simai Anna az utánpótlással. Ők alkotják az NB II-es gárda keretét, és a cél az, hogy minél jobban szerepeljenek ezeken a mérkőzéseken, hogy a fejlődésük folytatódjon.

ÉM-BCS


[related-post post_id="4007000"]

[related-post post_id="4005205"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!