Sport

2018.06.15. 09:19

Az én világbajnokságom: Nem tudja, hogy melyik együttes lesz a győztes

Miskolc - A DVTK NB I-es csapatának egykori legendás kapusa nagyon várta a világbajnokságot.

Miskolc - A DVTK NB I-es csapatának egykori legendás kapusa nagyon várta a világbajnokságot.

A honi élvonalbeli bajnokság befejeződése után sem vette ki nyári szabadságát Veréb György, aki ezekkel a szavakkal vezette fel a vébét:

– Napról napra egyre szaporábban ver a szívem, hiába, ilyen a futball és én imádon ezt a játékot. A torna minden mozzanatát nézni akarom, remélem, hogy csaknem az összes találkozó belefér a programomba.

Jó meccseket vár

– Abban bízom, hogy látványos mérkőzéseket és sok gólt láthatok, bár a mai világban, mivel mindenki mindenkit tökéletesen ismer, senkit nem lesz könnyű úgymond lerohanni – folytatta a piros-fehérek ikonikus alakja. – Ezekben a napokban sokan megkérdezték tőlem, hogy melyik négy gárda jut a legjobb négy közé. Nos, az én tippem így fest: Németország, Franciaország, Spanyolország, Brazília. Arra azonban már nem vállalkozom, hogy a végső nyertest is megnevezzem, talán nincs ember, aki ezt most megmondja.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e sötét ló a vb-n, Veréb György így felelt:

– A kis nemzetek csapatai aligha nyújtanak kiemelkedő eredményt. Erőnlétük ugyan kiváló, technikailag is képzettek, de taktikailag még nem nőttek fel a nagyokhoz.

A DVTK kapusedzőjének szóba hoztuk a sztárokat, akik valószínűleg „kifacsart” állapotban utaztak Oroszországba.

– Nagy egyéniségek nélkül el sem képzelhető a világbajnokság – reagált Veréb György. – Majd kiderül, hogy a több tucatnyi tétmeccsen, aztán a Bajnokok Ligája sorozatán érdekelt nagyágyúk, mint például Messi és Ronaldo, mire lesznek képesek. Én nem féltem őket, mert vérprofik, értenek a formaidőzítéshez és az önbecsülés, meg az örökös bizonyítási vágy is dolgozik bennük.

- KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!