Sport

2018.06.27. 13:25

Guzi Blanka: arany és ezüst a junior Eb-ről

Miskolc - A miskolci öttusázó Spanyolországban egyéniben második, csapatban első lett.

Miskolc - A miskolci öttusázó Spanyolországban egyéniben második, csapatban első lett.

A Barcelonában a múlt héten megrendezett junior öttusa Európa-bajnokságon Guzi Blanka, a miskolci Swimming Pentathlon Club versenyzője ezüstérmes lett a női döntőben. Ugyanitt a Guzi Blanka, Gulyás Michelle, Kalincsák Eszter összetételű magyar csapat tagjai a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel az eredményhirdetéskor (egyéniben Gulyás Michelle 4., Kalincsák Eszter 11., Kiss Virág 24. helyen végzett), míg a női váltó, Barta Luca (Trion SC) és a Fázold Henrik által felkészített Guzi Blanka (Swimming Pentathlon) duó az ötödik helyen végzett.

Kapitányi dicséret

„Ahol két versenyző is éremért fut, és a csapat aranyat nyer, az a verseny számunkra igazán pozitív mérleget mutat” – mondta Kállai Ákos női szövetségi kapitány.

Guzi Blanka teljesítményét természetesen kiemelte, hiszen most debütált világversenyen és rögtön érmet szerzett, ami fantasztikus teljesítmény:

„Blanka fizikai teljesítménye kiemelkedő, vívása is lenyűgöző volt, színesen, változatosan vívott. A kezdeti bizonytalanságból kimozdítva, a következőkben látványosan és élvezettel vívott (16/12). Ez a felszabadultság aztán az egész napjára érvényes volt. A laser-run számban is, ahol időeredményét tekintve (12.10.26) 3. helyen végzett, csak két, nála tapasztaltabb versenyző előzte meg.”

Kállai Ákos azonban kifejtette, hogy semmiképpen sem elvárható az egyébként elképesztően jó versenyző típusú Blankától, hogy ezután mindenképpen hasonló eredményeket kell hoznia:

„Ez a vívás még stabilizálásra vár, nagy terheket nem rakhatunk rá, most a maximumot hozta ki magából, aminek nagyon örülünk.”

MÖSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!