Sport

2018.06.22. 11:08

Az én világbajnokságom: A nagyhatalmak terhére „tollasodnak” a kicsik

Miskolc - Oláh Ferenc, a DVTK egykori legendás középpályása szerint napjainkban már mindenki tud focizni.

Miskolc - Oláh Ferenc, a DVTK egykori legendás középpályása szerint napjainkban már mindenki tud focizni.

A piros-fehérek hajdani kiválósága nagy népszerűségnek örvend Miskolcon és a régióban. Véleményére, szakmai tanácsaira most is számítanak Diósgyőrött, ami pedig a világbajnokságot illeti: mindenevő, igyekszik minél többször a képernyő elé ülni.

Értenek a játékhoz

– Az eddigiek alapján azt látom, hogy szó szerint mindenki megtanult futballozni – kezdte Oláh Ferenc. – A korábban lesajnált nemzetek játékosai kiváló erőben vannak, gyorsak, ügyesek, technikailag nagyon képzettek és értenek magához a játékhoz is. Lehetséges, hogy sokat segítettek rajtuk a külföldi szakemberek, de az nyilvánvaló, hogy keményen dolgoznak, nekünk is ezt kellene tennünk a hangzatos szólamok helyett. A vb-ürügyén mondom, hogy itthon valahogyan ez a külföldi választás sem jön össze, sok olyan kapitányt tudnék megemlíteni, akinek nem ment a magyar „bolt”.

A volt remek labdarúgó szerint a torna végére azért úgyis a nagyok kerekednek felül, mert ha belemelegednek, kijön a különbség:

– Jósolni kockázatos, mert a fejemhez vágják, hogy melléfogtam, de megkockáztatom: azért lesz olyan esélyes, amelyik az első kör után kiesik. A klasszis futballistákat persze mindenféle orvosi és egyéb segítséggel majd felhozzák, aztán amikor dönteni kell, dönteni is fognak, ez a futball törvényszerűsége. Bő egy hét után viszont bátran levonhatom az első nagy tanulságot: a műfaj szereplői között szemmel látható a kiegyenlítődés.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!