Sport

2017.10.10. 17:41

Kiss Pál Tamás ob-címvédése

Miskolc - Az Európa-bajnoki bronz után hazai aranyat szerzett a miskolci autóversenyző.

Miskolc - Az Európa-bajnoki bronz után hazai aranyat szerzett a miskolci autóversenyző.

Három héttel a rallycross Európa-bajnoki harmadik hely megszerzése után a hazai bajnoki cím megvédésért versenyzett a múlt hétvégén Kiss Pál Tamás. A Speedbox Racing Team versenyzője a Rabócsiringen küzdött, és diadalmaskodott.

„Az volt az álmom, hogy úgy nyerjem meg újra a Magyar Rallycross bajnokságot, hogy elsőként intsen le a kockás zászló a hazai pályának számító Rabócsiringen. Mindenképpen ezen a versenyen akartam bebiztosítani a címvédést, mert a hazai szurkolóknak is szerettem volna örömet szerezni azzal, hogy magyar pályán, előttük dől el a bajnokság és nem az utolsó fordulóban Szlovákiában. Ez sikerült, de ahogy a rally­crossban megszoktuk, most sem volt egyszerű a hétvége” – mondta a verseny után Kiss Pál Tamás.

Nagyon hálás

A pilóta betegsége nehezítette a felkészülést, és a megváltozott vonalvezetésű Rabócsiringen kellett jól menni a Peugeot 208 WRX-szel.

„Nagyon hálás vagyok azért a sok-sok munkáért, amit véghezvitt mindenki, aki részt vett az idei évadban, és ott volt mellettünk. Szenzációs éven vagyunk túl, és bevallom, jól esik majd a pihenés. Három szezonnal a szakágváltás után kétszeres magyar bajnokok és EB dobogósok vagyunk, és erre nagyon büszke vagyok. Ezt az eredményt egy magyar csapattal értük el, úgy, hogy sokszor a szakágban versenyző vb-s világsztárokkal azonos köridőkre voltunk képesek, ami óriási sportszakmai siker. Köszönöm a szurkolóknak is az egész éves támogatást, sokszor ők adták meg azt a pluszt, amivel tovább tudtunk lendülni egy-egy nehéz pillanatban” – értékelt a kétszeres magyar bajnok, aki az idei országos bajnokság eddigi hat versenyéből ötször a legjobbnak bizonyult.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!