Sport

2016.08.04. 23:39

Rio 2016 - Djokovic teljessé teheti gyűjteményét, Babos nehéz helyzetben

Rio de Janeiro - A világelső Novak Djokovic és Serena Williams a két egyértelmű esélyes a riói olimpia szombaton kezdődő tenisztornáján, amelyen magyar részről Babos Tímea és Jani Réka-Luca lép pályára.

Rio de Janeiro - A világelső Novak Djokovic és Serena Williams a két egyértelmű esélyes a riói olimpia szombaton kezdődő tenisztornáján, amelyen magyar részről Babos Tímea és Jani Réka-Luca lép pályára.

A 11-szeres Grand Slam-bajnok szerb sztárra - aki idén az Australian Openen és a Roland Garroson is győzött - neves ellenfél vár az első fordulóban Juan Martin del Potro személyében. A 2009-es US Opent megnyerő argentin játékos hosszú sérüléshullám után ismét kezd formába lendülni, Djokovicnak pedig "személyes elszámolnivalója" is van vele, ugyanis tőle kapott ki 2012-ben a londoni játékok bronzmérkőzésén.

Del Potro után gyakorlatilag szinte csak az ötkarikás címvédő brit Andy Murray jelenthet veszélyt Djokovicra, ugyanis a legjobbak közül a svájci Roger Federer és Stan Wawrinka sérülésre hivatkozva visszalépett, a legutóbb a Roland Garroson szerepelt Rafael Nadal - aki 2008-ban lett olimpiai bajnok - bevallottan messze van a csúcsformájától, a néhány hete wimbledoni döntős Milos Raonic pedg a zikavírus miatt nem utazott el Brazíliába.

A férfi tenisztörténelemben eddig csak Nadal és Andre Agassi tudta a négy GS-trófea mellett a Davis Kupát és az olimpiai aranyérmet is elhódítani, Djokovic hozzájuk csatlakozhat Rióban.

A legjobbak közül Murray a szerb Viktor Troickival (35.), Nadal az argentin Federico Delbonisszal (43.), a japán Nisikori Kej pedig a spanyol Albert Ramosszal (33.) kezd.

A nőknél a címvédő Serena Williams wimbledoni diadallal "melegített" a játékokra, előtte Melbourne-ben és Párizsban is GS-döntőt vívott. A 34 éves amerikai sztár első ellenfele az ausztrál Daria Gavrilova lesz. Nővére, a 36 esztendős Venus - akivel párosban háromszoros olimpiai bajnokok és a wimbledoni fináléban Babos Tímeáékat verték - lesz az ötkarikás történelemben a legidősebb résztvevő női egyesben, egyben az első, aki öt olimpián szerepelt.

Babos Tímea a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitova ellen kezd. A 23 éves magyar játékos a 64 között a WTA-rangsorban 14. cseh klasszissal csap össze, akit a 11. helyen emeltek ki a szervezők. Eddigi egyetlen meccsükön a három évvel idősebb Kvitova nyert, idén Eastbourne-ben 6:4, 7:6-ra. A világanglistán 44. Babos párosban Jani Réka-Luca oldalán próbál szerencsét Rióban, első ellenfelük a román Andreea Mitu és Raluca Olaru lesz.

Legutóbb, Londonban Babos egyesben a második fordulóig jutott, párosban pedig Szávay Ágnessel az első körben kiesett.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!