Sport

2016.07.20. 11:44

Megdolgozott az Eb-részvételért a DVTK kosarasa

Miskolc - Bach Boglárka sikeres válogatottbeli szereplés után térhet vissza az Aluinvent-DVTK-hoz.

Miskolc - Bach Boglárka sikeres válogatottbeli szereplés után térhet vissza az Aluinvent-DVTK-hoz.

A múlt héten vasárnap ért véget a montenegrói Podgoricában a női U20-as B-osztályos női kosárlabda Európa-bajnokság, amelyen az Imreh Ajtony szövetségi edző által irányított magyar válogatott a harmadik helyen végzett. Ezzel feljutó helyen zárva jogot szerzett arra, hogy a következő kontinensbajnokságon a legjobbak között szerepeljen Magyarország válogatottja. A podgoricai tornán, a nemzeti együttesben az Aluinvent-DVTK két játékosa is helyet kapott, Horváth Bernadett, aki irányítóként a gárda alapemberének számított, valamint Bach Boglárka, aki mind a hat meccsen pályára lépett, és összesen 82 percet töltött a játéktéren, vagyis a magyar meccsek több mint egyharmadán játéklehetőséget kapott.

Amikor utóbbi játékosnak felvetettük, hogy a célt sikerült elérnie a válogatottnak, és az ehhez vezető út egészen az elődöntőig simának tűnt, a bedobó így reflektált:

– Lehet, hogy kívülről simának tűnt, de amikor a csehek legyőzése után az ukránoktól egy ponttal kikaptunk a csoportselejtezőben, volt egy kis zavar, hiába volt biztos a továbbjutás, ez a vereség lelkileg nem tett jót. Viszont ezt követően leültünk a csapattal, megbeszéltük, hogy min kellene változtatni, és a Románia elleni fontos győzelmet meg is szereztük a középdöntőben. Vagyis sikerült kijönni a gödörből, mert volt csapategység, és innentől ez átsegített bennünket a nehézségeken, ennek köszönhetően tudtunk a harmadik helyen végezni.

Nagyon feszült volt

Azok után, hogy a középdöntő utolsó, tét nélküli mérkőzésén kikaptak a horvátoktól, és az elődöntőben Szlovéniával sem bírtak.

– A horvátok elleni meccsnek nem volt tétje, a szlovén csapat pedig jobb volt, nem véletlen, hogy ők végeztek az élen – mondta Bach Boglárka, aki arra a felvetésre, hogy a magyar válogatott csúcsmeccse a záró találkozó volt, így felelt: – Izgalmas összecsapás volt, az biztos. A találkozó előtt edzőnk, Imreh Ajtony azt mondta, hogy nem is az első helyért zajló meccs a döntő, hiszen ennek nem volt tétje, mert mind a két együttes feljutott, hanem a bronzmeccs az igazi döntő, mert ennek végén csak az egyik együttes örülhet. Kétségtelen, hogy a csehek elleni újabb találkozó végig nagyon feszült volt mind a két fél részéről, és bár voltak hullámvölgyek és hegyek is azon a mérkőzésen, de végül Dubei Debi triplájával sikerült az utolsó percben fordítani, a végét pedig kivédekezni.

Arra a kérdésre, hogy az Eb-n mutatott teljesítményével, és nem utolsósorban azzal, hogy részese lehetett ennek a sikernek, mennyire elégedett, így felelt a fiatal kosaras:

– Az Eb-re való felkészülést egy bő kerettel kezdtük el, és az elején az sem volt biztos, hogy tagja leszek az utazó keretnek. Igaz, 1–2 embert leszámítva, ez a többséggel is így volt. Mivel az elejétől fogva fontos hangsúlyt kapott, hogy a szakvezetésnek az a fontos, hogy kinek milyen a hozzáállása, és én hajtottam minden tréningen az első perctől az utolsóig, kaptam visszajelzéseket, hogy jó úton járok. Tulajdonképpen megdolgoztam a kerettagságért, igyekeztem mindent beleadni, és amikor lehetőséget kaptam, akkor pedig maximálisan azt tenni, amivel megbíztak. Örülök, hogy az Eb során minden meccsen kaptam bizalmat az edzőnktől, és úgy gondolom, hogy nem okoztam csalódást senkinek. Számomra pedig pozitív élmény volt a kontinensbajnokság, igyekszem majd az itt szerzett tapasztalatokat hasznosítani a jövőben.

Adódott a kérdés: hol és mikortól?

– Most lesz egy kis pihenés, aztán a jövő hónapban ott leszek az Aluinvent-DVTK első edzésén, hiszen szóban már megállapodtunk arról, hogy a következő évadban is itt játszom – mondta Bach Boglárka.

ÉM-BCS


A végeredmény

Az U20-as női B-osztályos kosárlabda Európa-bajnokság végeredménye:

1. Szlovénia, 2. Litvánia, 3. Magyarország, 4. Csehország, 5. Nagy-Britannia, 6. Montenegró, 7. Horvátország, 8. Románia, 9. Ukrajna, 10. Izrael, 11. Fehéroroszország, 12. Bulgária, 13. Írország.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!