Sport

2016.07.11. 15:59

Jól tették, hogy bővítették a mezőnyt - Az én Eb-m: Balázs András

Miskolc - Szerencsére nem igazolódtak be a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság rendezésével kapcsolatos félelmek.

Miskolc - Szerencsére nem igazolódtak be a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság rendezésével kapcsolatos félelmek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke szerint az UEFA kiváló döntést hozott akkor, amikor a torna létszámát huszonnégyre emelte.

Az utóbbi Európa-bajnokságok közül ez volt a legjobb. Balázs András

– Kiegyenlítődött a mezőny, olyan csapatok kerültek a döntőbe, amelyek bizonyították, hogy velük színesebbé vált a kontinensbajnokság – állapította meg Balázs András. – Mindenki nagyon jól felkészült: jelesre vizsgáztak az együttesek, a szakvezetők, a rendezők, a játékvezetők, ennek következtében az utóbbi Európa-bajnokságok közül ez volt a legjobb, nem csoda az, hogy rekordbevétellel számolnak. Külön gratulálok a francia biztonsági erőknek, rendőröknek, terrorelhárítóknak, akik szintén ötöst érdemelnek. Szerencsére nem igazolódtak be a félelmek, a nagy esemény zökkenőmentesen zajlott le. A fiúk szereplése nagy fejlődést eredményez majd a honi sportágban. Jó volt magyarnak lenni, átélni az elmúlt napokat, a labdarúgás közelebb hozta egymáshoz az embereket, most pedig jöhet a még több munka. A bajnokság itthoni hozadéka az lesz, hogy a gyerekek sokkal nagyobb számban akarnak majd játékossá válni, a torna előmozdítja a tömegesítést, a tömegből pedig felnő majd egy új, várhatóan még sikeresebb nemzedék. Végül arról, hogy legfeljebb egy hiányérzetem marad az Eb-ről: hiányoztak a nagy egyéniségek, vagy ugyan voltak néhányan, de a korábbiakhoz képest kevésbé tudtak kibontakozni. Ez persze a másik oldalon dicséret, a védőmunka elismerése. A tornának vége, de a nyárnak nincs: jön az olimpia.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!