Sport

2016.06.28. 12:44

Videó: Elképesztő viking harci üvöltéssel ünnepelte Izland a győzelmet

Aron Gunnarsson csapatkapitány parancsára egész Izland skandálta, hogy „HU!”.

Aron Gunnarsson csapatkapitány parancsára egész Izland skandálta, hogy „HU!”.

Már Izland eddigi meccsein is feltűnt, hogy az izlandi szurkolók micsoda erőt képesek felmutatni az összehangolt, tapssal kombinált rövid üvöltésükkel, ám ez a közösségépítő performansz az angolok elleni győzelem után mutakozott meg igazán.

A kapitány, Aron Gunnarsson és a csapat kisétált a pálya sarkára és együtt skandálta a szurkolókkal az Eb egyik legkülönösebb szurkolását:

A brilliant example of the unifying power of sport today. Absolutely spine-tingling. ">#ISL pic.twitter.com/7C47YEJAU7

— Jason deVos (@jasondevos) ">June 27, 2016

És ugyanez odahaza, Izlandon így hangzott:

Forrás: 444.hu.


Miután Izland az Ausztria elleni csoportmeccs hosszabbításában gólt lőtt, a fél világ megismerte Gudmundur Benediktsson nevét.

Az Európa-bajnokság egyik legnagyobb hőse az izlandi kommentátor, aki az osztrákok elleni meccsükön a győztes gól pillanatában visítórohamban tört ki, latin-amerikai kollégáit is lenyomva ezzel: Gudmundur Benediktsson igazi nemzetközi sztár lett, de ez sem óvta meg attól, hogy munkanélküli legyen.

Meg is van a labdarúgó Európa-bajnokság kommentátor-csúcsteljesítménye: Gudmundur Benediktsson, Izland. Latin-Amerika elbújhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!