Sport

2016.05.26. 09:05

Risztov is indul a miskolci ob-n

Miskolc - Risztov Éva is rajtkőre áll a hétvégi, miskolci V. Országos Hosszútáv­úszó Medencés Bajnokságon.

Miskolc - Risztov Éva is rajtkőre áll a hétvégi, miskolci V. Országos Hosszútáv­úszó Medencés Bajnokságon.

A Magyar Úszó Szövetség megbízásából a Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. rendezi meg május 27–29 között a miskolci dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában a IV. Országos Hosszútávúszó Medencés Bajnokságot. Az esemény válogató a júliusi, Hollandiában rendezendő felnőtt hosszútávúszó Eb-re és junior hosszútávúszó világbajnokságra, továbbá a szeptemberi, olaszországi junior Eb-re.

A miskolci megméretésen az U10-es korcsoporttól kezdve a felnőttekig minden korosztály számára rendeznek bajnoki versenyszámokat, melyeken 44 egyesület 270 sportolója összesen 350 rajtot produkál majd.

Május 27-én 16 órától a 10 kilométeres bajnoki érmek sorsáról döntenek a résztvevők, köztük a Londonban, nyílt vízen olimpiai bajnok Risztov Évával és a házigazda MVSI csapatban ifjúsági világbajnok úszójával, Kiss Attilával.

A szombaton 10 órakor kezdődő programban az 1500 méteres és a 3 kilométeres számok szerepelnek, míg vasárnap 9 órakor kezdődik az 5 kilométeres versengés.

Megyeiek

Megyénket ezúttal csak miskolci egyesületek sportolói képviselik. Az MVSI színeiben – a már említett 10 kilométer mellett – 5 kilométeren is rajtkőre áll Kiss Attila, akinek klubtársai közül Kiss Róbert, Havasi Marcell Milán, Tulipán Bence (mindhárman 1500 méter), Pilz Olivér és Veleczki Szabolcs (mindkettő 3 kilométer) is szerencsét próbál a bajnokságon. A Swimming Penthatlon Club két tehetséges sportolója, Hornyik Hanna és Hornyik Mira egy­aránt 1500 méteren ad számot felkészültségéről.

- ÉM-SZIS -


Zárva tart

Az országos bajnokságnak otthont adó dr. Kemény Dénes Városi Sport­uszoda május 27-én, pénteken 14 órától, május 29-én vasárnap 16 óráig a nagyközönség számára zárva lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!