Sport

2016.03.12. 10:31

Vegyész RC: Lehetőleg két meccsből menne tovább a VRCK

Kazincbarcika - Szombaton 17.30-tól hazai környezetben elkezdi a negyeddöntőt a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.

Kazincbarcika - Szombaton 17.30-tól hazai környezetben elkezdi a negyeddöntőt a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.

Az alapszakaszt a harmadik helyen fejezte be az észak-borsodi együttes, hogy ez jó vagy sem, arról Toma Sándor vezetőedzőt kérdeztük.

– Egy ponttal zártunk a Kecskemét mögött, lett volna lehetőség a második helyre, de a velük vívott két találkozóból nem jöttünk ki jól – fogalmazott a tréner. – Ott nagyon megvertek minket, az itteni mérkőzésen volt meccslabdánk is, azon a találkozón már sokkal fegyelmezettebben játszottunk. Ez azonban már a múlt, így történt, inkább arról szólnék, hogy az utóbbi összecsapásokon – például a múltkor Sümegen – már azt hozta a társaság, ami elvárható.

Pontokat, szetteket

A Dunaújvárossal vívott két alapszakaszbeli csatát egy­aránt megnyerte a Vegyész RC (Kazincbarcikán 3:2-re, idegenben 3:0-ra), így nagyon nem kell izgulnia a negyeddöntőben, amely az egyik fél két sikeréig tart.

– Nem szabad leírni őket… – hangsúlyozta Toma Sándor. – A Dunaferrben több korosztályos válogatott röplabdázó is található, egy fiatal, lelkes társaságról beszélünk. A negyeddöntő viszont más, nem az alapszakasz, itt már nem szabad hibázni. Az elsődleges, hogy gyűjtsük sorban a pontokat, a szetteket, örülnénk neki, ha letudhatnánk ezt a párharcot két felvonásból, nem kerülne sor harmadikra. Ez azt is jelentené, hogy több időnk maradna felkészülni a Kecskemét elleni elődöntőre, hiszen vélhetően ők túljutnak a Pénzügyőrön.

Előny az itthoni kezdés

A szezon elején beszédtéma volt Barcikán az előrelépés, jelesül az, hogy ha a csapat az előző évadban bronzérmes volt, akkor most a fináléba kellene jutnia…

– Ehhez hozni kell sorozatban a mérkőzéseket, mindennek klappolnia kell – tette hozzá Toma Sándor. – Azok a játékosok, akik részt tudnak venni a napi két foglalkozáson, jó állapotban vannak, és remélem, hogy azok is odateszik majd magukat, akik munka mellett röplabdáznak. Nem szoktam nagyon messzire előretekinteni, és alap tulajdonságom az óvatosság, ezért most csak annyit várok, hogy szépen csináljuk meg ezt a negyeddöntőt. Előny, hogy itthon kezdünk, bízom abban: rá tudjuk kényszeríteni akaratunkat az újvárosiakra.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!