Sport

2016.03.17. 14:53

Szlovákiában nyert magyar bajnoki futamot Kiss Pál Tamás

Miskolc - Győzelemmel kezdte az idei rallycross magyar bajnokságot Kiss Pál Tamás.

Miskolc - Győzelemmel kezdte az idei rallycross magyar bajnokságot Kiss Pál Tamás.

Az elmúlt hétvégén szinte hibátlan versenyzéssel és egy magabiztos győzelemmel kezdte meg a 2016-os szezont Kiss Pál Tamás, aki nem csak saját maga, de csapata, a Speedbox Racing Team munkájával is maximálisan elégedett lehet.

A sor végéről is

Öt hónapos téli szünet után állhatott újra rajthoz a miskolci versenyző a Slovakiaringen rendezett szezonnyitón, ahol a leggyorsabb volt a szabadedzéseken, majd az előfutamokban is rendkívül meggyőző volt a mutatott formája, még a harmadik előfutam rajtja utáni gumifallal való találkozás sem tudta kizökkenteni a ritmusból. Az elődöntőben a Peugeot 208 WRX-szel versenyző Kiss Pál Tamást rögtön az első kör elején kiforgatták és keresztbe állt autójával. Többen azt hihették ekkor, hogy itt a vége a tökéletes hétvégének, ő azonban megmutatta, hogy nem csak a mezőny elejéről, de a sor végéről is képes elsőként célba érni. Az elődöntő látványos előzései és izgalmai után a döntőben a miskolci versenyző a rajt pillanatától kezében tartotta az irányítást és végül több mint kilenc másodperces előnnyel magabiztosan megnyerte az év első versenyét. Max Pucher végzett a második helyen, míg a dobogó harmadik fokára Wieszt Jankó állhatott fel.

A Rallycross Magyar Bajnokság következő futamát a jövő hét végén, húsvétvasárnap rendezik meg Máriapócson.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!