Sport

2016.03.19. 13:13

DVTK vs. Haladás - Egervári nem szeretne már több tőrdöfést

Miskolc - Az NB I 26. fordulójában szombaton 15.30-tól a szombathelyieket fogadja a DVTK. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Miskolc - Az NB I 26. fordulójában szombaton 15.30-tól a szombathelyieket fogadja a DVTK. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A bajnoki tabella 9. helyén álló piros-fehérek vezetőedzője nem a saját együtteséhez kapcsolódó értékeléssel, meglátásokkal kezdte a pénteki sajtóbeszélgetést:

– A csapat nevében szeretnénk gratulálni a jégkorongozóknak, akik négyből négy meccset nyertek meg a döntőben, és ez egy nagyon komoly teljesítmény – mondta Egervári Sándor. – Jó lenne a nyomdokaikba lépni, még ha a bajnoki címet illetően sok reményünk ebben az évben nincs is. Már dolgoztam az ország egyik akkori sportfővárosában Dunaújvárosban, amikor a kézilabdások, a röplabdások, a jégkorongozók, a labdarúgók folyamatosan bajnokságot nyertek, most úgy érzem, hogy Miskolc is szép lassan ezen státusz, cím felé halad. Mi az öltözőben büszkék vagyunk arra, hogy ilyen nagyszerű szakosztályaink vannak, idevéve a kosarasokat is, akik fantasztikus évet produkáltak, a nemzetközi megmérettetésben kiválóan teljesítettek. Most rajtunk a sor… Kicsit rendhagyó bajnokság a mienk, a harmadik fordulóban vagyunk, három héttel ezelőtt éppen a Haladással játszottunk Sopronban. Minden meccs más, akkor győzelmi esélyeink voltak, de kikaptunk az utolsó percben. Szeretnénk revansot venni és méltóképpen ünnepelni a Józsefeket, Sándorokat a mérkőzés után.


[poll id="1089"]


Áprilisra összerázódik

A vasiak várható taktikájáról röviden szólt a diósgyőriek szakmai munkájának felelőse.

– Úgy gondolom, sokkal zártabban fognak játszani, mint három héttel ezelőtt, akkor meg is tudtuk őket lepni a gyors, egyritmusú támadás-­befejezésekkel. Nem hiszem, hogy ez a soron következő találkozó erről szólhat, nekünk más fegyvert kell majd bevetnünk a támadóharmadban, hogy eredményesek tudjunk lenni – fogalmazott Egervári Sándor.

A következő kérdés arra vonatkozott, hogy a DVTK tavasszal eddig csupán egy pontot szerzett idegenben (kikapott a Puskás Akadémiától, a Haladástól és Újpesten, illetve ikszelt az Üllői úton), s nagy a kontraszt, merthogy a két itthoni összecsapását (Budapest Honvéd, Videoton) hozta.

– Azt hozzá kell tenni, hogy a hatból négy mérkőzés idegenben volt, és azt is, hogy milyen szintű csapatok ellen léptünk pályára – hívta fel erre a figyelmet a tréner. – Azt gondolom, áprilisra a csapat összerázódik majd, hiszen a hetek, a hónapok előrehaladtával egyre inkább megérzik majd egymást a játékosok a pályán, illetve mi is őket, és jobban fogunk tudni segíteni annak érdekében, hogy eredményesebb csapatjátékot produkáljunk. Az első két és fél hónap előrelépése szerintem nem rossz, lehet rá támaszkodni. A következő hónapban leginkább olyan ellenfelekkel fogjuk magunkat szembetalálni, amelyek inkább a bajnokság második feléhez tartoznak. Ami örömteli, hogy a hazai mérkőzéseken, saját közönségünk előtt eredményesek voltunk, közösen ünnepeltük a győzelmeket mind a két alkalommal, ami a játékosok hitét, önbizalmát erősítette.

Az utolsó percekről

Újpesten csupán hajszálon múlt a pontszerzés (a végeredmény 1-0 lett a lila-fehéreknek, egy 93. percben elért találattal), a „Mi hiányzott?” kezdetű felvetésre az alábbiakat nyilatkozta Egervári Sándor.

– A végén a koncentráció, ugyanis belehibáztunk – kezdte a szakvezető. – A gól előtt a szélen nem történt meg a blokkolás, belül pedig az a játékos, akinek feladata lett volna a 16-oson belül a partnerét kontrollálni, az sajnos egy ütemet tévesztett. Ilyen a futball, a gól mindig hibából születik, nyertünk már meg utolsó utáni percben mérkőzést, vesztettünk is, nagyon remélem, hogy ebben a szezonban ez volt az utolsó ilyen tőrdöfés a csapat számára. Az előtte lejátszott két meccsünkre, a Ferencváros és a Videoton ellenire is büszkék lehettünk, a begyűjtött négy pont a minimális terv volt arra a szakaszra, szerettük volna ezt megfejelni Újpesten, legalább egy ponttal, de hibáztunk.

Játékosszavak

Tamás Márk, a DVTK védője: – Az Újpest ellen az utolsó pillanatban veszítettünk és egy ilyen végjáték senkinek sem tesz, tett jót. A fejlődés azonban látszik a csapaton, sokkal szervezettebbek vagyunk, ezáltal a Haladásnak teljes mértékkel neki tudunk menni. A múlt héten történteket már mindenki lezárta, már csak a mostani meccsel foglalkozunk. Ebben a bajnokságban mindegyik csapat közel azonos szintet képvisel, ki lehet emelni a Ferencvárost, de amint láttuk pár hete, ők sem verhetetlenek. Kemény találkozóra számítok a Haladás ellen, de itthon kell nekünk a három pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!