Sport

2016.03.09. 12:46

Aluinvent-DVTK: López miatt jött Miskolcra a legjobbnak választott amerikai kosaras

Mont-de-Marsan, Miskolc - Ha azt írnánk, hogy Roneeka Rayshell Hodge­s a múlt héten berobbant a magyar női kosárlabdába, biztos vannak, akik visszakérdeznének, hogy „kicsoda?”, de ha ezt a kérdést a diósgyőri csapatot ismerőknek tennénk fel, akkor tízből tízen tudnák, kiről van szó. Munkatársunk jelenti Franciaországból.

Mont-de-Marsan, Miskolc - Ha azt írnánk, hogy Roneeka Rayshell Hodge­s a múlt héten berobbant a magyar női kosárlabdába, biztos vannak, akik visszakérdeznének, hogy „kicsoda?”, de ha ezt a kérdést a diósgyőri csapatot ismerőknek tennénk fel, akkor tízből tízen tudnák, kiről van szó. Munkatársunk jelenti Franciaországból.

Az Amerikai Egyesült Államokból érkezett irányító-hátvéd az egyik újdonsült Magyar Kupa-győztes-játékos, aki alig hogy betette a lábát Magyarországra, az első díjat, ami szembejött, meg is szerezte csapattársaival, és a kupafinálét követő díjkiosztón a DVTK legjobb játékosának is megválasztották. A kitűnő képességű 33 éves kosarast elsőként arról kérdeztük, milyen volt az MK döntője.

Sok mindenen keresztül

– Nagyon boldog voltam, különleges élmény volt játszani a döntőben és megnyerni ezt a meccset. Most először tapasztalhattam meg, amit hallomásból, mások elmondása alapján már ismertem, hogy milyen az az atmoszféra, amit egy telt házas meccsen a diósgyőri közönség képes teremteni, és mondhatom, nagyon jó – mondta Roneeka Hodges, aki arra a megjegyzésre, hogy a győzelmet követő első pillanatokban a kispad mellett a csapat szakvezetőjével, Migue­l del Jesús López Alonsóval örömködött, az ő hátát lapogatta, így reagált: – A második profi évemben ő volt az edzőm, és akkor sok mindenen mentünk keresztül együtt, egymást segítve, és ahogy az akkori győzelmek, így ez a mostani is nagyon fontos volt mindkettőnknek.

Roneeka Hodges pályafutásában ez a második európai ország, ahol megmutatja magát, Magyarországon kívül eddig csak spanyol földön pattogtatott az amerikai kosaras, így kikerülhetetlen a kérdés, mekkora szerepe van abban Migue­l del Jesús López Alonsónak, hogy az Aluinvent-DVTK csapatához igazolt.

– Mivel dolgoztunk együtt korábban, és erre az időszakra szívesen emlékszem vissza, így örömmel fogadtam el az invitálását Maikelnek, és miatta vagyok itt, neki mondtam igent, hogy segítsük egymást – közölte az irányító-hátvéd.

Arra a megjegyzésünkre, céljaik közé tartozik-e a továbbjutás kivívása a mostani, Basket Landes elleni párharcban, Hodges így felelt:

– Azért lépünk pályára, hogy győzzünk, hogy a két meccsen továbbjussunk. Az ellenfelünknek is ugyanez a célja, és hogy az EK-ban versenyben lévő együttesek mind jó csapatnak számítanak. Nekünk ezen a két mérkőzésen a saját dolgainkra kell koncentrálnunk, és közben ellenfelünk gyenge pontjait kihasználnunk.


Női kosárlabda Európa Kupa

Negyeddöntő, első mérkőzések

Március 8. (kedd),

  • AGÜ Spor (török) – Besiktas JK (török) 79-68 (14-17, 31-22, 13-19, 21-10)
  • ESBVA-Lille (francia) – Good Angels Kosice (szlovák) 58-42 (16-12, 17-7, 10-14 , 15-9)
  • Bourges Basket (francia) – Sparta&k M.R. Vidnoje (orosz) 68-58 (10-15, 23-15, 14-10, 21-18)
  • Március 9. (szerda),

  • 20.00: Basket Landes (francia) – Aluinvent-DVTK
  • Negyeddöntő, visszavágók

    Március 11. (péntek),

  • 16.00: Sparta&k M.R. Vidnoje – Bourges Basket
  • 19.00: Good Angels Kosice – ESBVA-Lille
  • 17.30: Besiktas JK – AGÜ Spor
  • Március 12. (szombat),

  • 19.45: Aluinvent-DVTK – Basket Landes​

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!