Sport

2016.03.11. 10:11

Aluinvent-DVTK: A szerdai huszonnégy után szombaton már visszavágó az Európa Kupában

Miskolc - Az újabb meccs annak a bizonyítására szolgálhat, hogy nincs ekkora különbség a csapatok között.

Miskolc - Az újabb meccs annak a bizonyítására szolgálhat, hogy nincs ekkora különbség a csapatok között.

A női kosárlabda Európa Kupa negyeddöntőjének első meccsén az Aluinvent-DVTK együttese 24 pontos különbségű vereséget szenvedett a francia Basket Landes vendégeként szerdán este. Így a szombaton a miskolci városi sportcsarnokban 19.45-kor kezdődő visszavágóra minimális, tulajdonképpen csak elméleti esélye maradt a piros-fehér együttesnek arra, hogy kiharcolja a továbbjutást. A Diósgyőrnek az idei EK-sorozatban elszenvedett mostani 89-65-ös veresége volt az első, ami egyben az évad legnagyobb különbségű kapitulációja is egyben (csak érdekességképpen: az eddigi legnagyobb „zakó” a PINKK vendégeként elszenvedett 10 pontos mínusz volt). A DVTK-nak a Monte-de-Marsan-ban lejátszott találkozója volt a harmincadik tétmeccse a 2015/16-os évadban, és huszonnégy megszerzett győzelem mellett a hatodik olyan mérkőzése, amelyen kikapott. A nagy különbségű vereség okai között említhető, hogy a második negyedben harcosabban játszó hazai csapatból mindig volt valaki, aki egy negyedben húzóember tudott lenni, az elsőben az irányító Plagnard, a másodikban a center Sliskovic, a harmadikban a szintén palánk alatti játékos, Ayim, a negyedikben pedig a bedobó Gluher-Cano. Ezzel szemben a vendégeknél egy olyan teljesítmény akadt, ami dicséretet érdemel: Tina Jovanovic a cserepadról jól szállt be, ő dobta csapatából a legtöbb pontot, 15-öt, holtversenyben ő szedte a legtöbb lepattanót, szám szerint 7-et, és neki volt a legjobb dobóstatisztikája, 71 százalékos.

Sokra nem mentek

Amikor a szerb játékosnak a meccs másnapján megemlítettük ezeket, így reagált:

– Megpróbáltam annyit hozzátenni a játékhoz, amennyit csak tudtam, harcoltam, küzdöttem. Kétségtelen, nem ment rosszul a játék, de egyáltalán nem vagyok boldog, mert nem sokra mentünk ezzel.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy meglátása szerint miért született ez az eredmény, mi volt az, ami miatt jobbnak bizonyult a Basket Landes együttese.

– Sajnos mi szerda este nem azon a szinten játszottunk, amin szoktunk, amire képesek vagyunk – mondta Tina Jovanovic. – Védekezésben nem voltunk elég kemények, agresszívek. Ez legjobban a harmadik negyed elején mutatkozott meg, amikor kifejezetten puhán játszottunk, és a hazaiak szünetbeli 12 pontos előnye rövid idő alatt 20 pontosra nőtt.

Nem emlékszik ilyenre

A végén pedig 24 egység lett a csapatok között, és ez nem sok jót ígér a továbbjutás szempontjából. Ezzel kapcsolatban azt kérdeztük a légióstól, hogy volt-e már a pályafutása során olyan eset, amikor egy kupacsatában hasonlóan nagy különbséget sikerült ledolgozni.

– Nem emlékszem ilyenre. De még nem is áll mögöttem olyan sok kupameccs ilyen kieséses szakasszal, hiszen ez csak a második nemzetközi kupaidényem, és a magyar bajnokságban tavaly és az idén is csak egy mérkőzések döntöttek a továbbjutásról – válaszolta a 25 éves kosaras, majd így folytatta: – De véleményem szerint nincs ekkora különbség a két csapat között, amit a szerdai meccs eredménye mutat, hiszen, mint már mondtam, mi jóval elmaradtunk attól, amit tudunk, és szombaton szeretnénk ezt a pályán bebizonyítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!