Sport

2016.02.21. 13:28

ÓAM-Ózdi KC: megnyert lajosmizsei gólpárbaj

Ózd - Tavasszal már zsinórban a harmadik szívinfarktus közeli mérkőzését játszotta le az ÓAM-Ózdi KC gárdája.

Ózd - Tavasszal már zsinórban a harmadik szívinfarktus közeli mérkőzését játszotta le az ÓAM-Ózdi KC gárdája.

A piros-kékek a balassagyarmati egygólos siker és a Kecskemét ellen hazai döntetlen után Lajosmizséről is minimális különbséggel hozták el a két pontot. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Szakál György csapata végig vezetett, kézben tartotta a találkozót, de a hajrá így is roppant izgalmasan alakult. A mezőny legeredményesebb játékosa a nyolcgólos Horváth Szilárd volt, az ózdiak ezzel a sikerrel továbbra is a negyedik helyen állnak az NB I/B keleti csoportjában.


Jegyzőkönyv

Férfi kézilabda NB I/B.

Keleti csoport, 16. forduló

CYEB-Mizse KC – ÓAM-Ózdi KC 38-39 (17-19)

Lajosmizse, 100 néző. V.: Nagy F., Túróczy J.

  • CYEB-Mizse KC: Lengyel Z. – GIGLER (6), Benke V. (4), Varga Z. (-), Bujdosó (5), Varga J. (5), DRABANT (5). Csere: Erdélyi L. (k), Horváth F. (3), Bán (5), Takács B. (5), Vujasin (-), Lagzi-Kovács (-), Bak M. (-), Szórád P. (-), Szajbert (-). Megbízott edző: Erdélyi László.
  • ÓAM-Ózdi KC: LOSONCZI – Cupkovic (5), SÁNDOR R. (5), HORVÁTH SZ. (8), Szilágyi D. (2), NYESTE B. (2), Menyhárt (3). Csere: Tóth K. (k), Frey T. (5), Dukic (-), FEKETE (7), Barta D. (1), Csépányi G. (-), Scitovszky T. (-), Nagy P. (-), Kóródi K. (-).
  • Erdélyi László: - Gratulálok az ózdi együttesnek. Mindent megpróbáltunk, egy erősebb játékosállományú csapattal szemben. Az első tíz percben megvoltak a helyzeteink, de nem éltünk vele. Ezt az Ózd kegyetlenül kihasználta, a 3-4 gólos előnyüket pedig végig tartották, mi csak futottunk az eredmény után. Egész héten komolyan dolgoztunk, próbáltuk betartani a megbeszélteket, de a végjátékban csak ennyi telt tőlünk, a hosszabb cserepaddal rendelkező vendégekkel szemben.Szakál György: - Nagyot küzdöttünk. Ezen az estén jobbak voltunk az ellenfelünknél, végig kézben tartottuk a mérkőzést. Megnyugodni azonban egy pillanatig sem lehetett, mert hatgólos vezetésünk után jöttek a sorozatos kiállítások. Ezután a csapat egy emberként küzdött, és bár feléltük az előnyünket, de a hajrában megérdemelten szereztük meg a nagyon értékes győzelmet.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!