Sport

2016.02.10. 13:41

FC Tiszaújváros: Szeretnék, ha a végén nem lenne hiányérzetük

Tiszaújváros - Szerdán 18 órától a labdarúgó MK-negyeddöntő első felvonását játssza Újpesten az NB III-as tiszaúj­városi együttes.

Tiszaújváros - Szerdán 18 órától a labdarúgó MK-negyeddöntő első felvonását játssza Újpesten az NB III-as tiszaúj­városi együttes.

Remek sorozatot tudhat maga mögött a Termálfürdő FC Tiszaújváros gárdája, amely egyedüli B.-A.-Z. megyei alakulatként megélte a tavaszt a Magyar Kupában.

Amióta kiderült, hogy az Újpest lesz az ellenfelük a negyeddöntőben, azóta csak erre a párharcra készültek? – kérdeztük Bocsi Zoltántól, a Tisza-partiak vezetőedzőjétől.

– A fő gondolatunk az volt az év kezdetekor, hogy csináljunk egy jó alapozást, nemcsak azért, mert még ott vagyunk a kupában, hanem azért is, mert a budapesti mérkőzés után három nappal folytatódik a harmadosztályú bajnokság, szombaton a Rákosmente KSK vendégei leszünk – mondta a tréner. – Nem vagyunk tehát híján feladatoknak, és az sem titok, hogy a klubnál senki sem volt elégedett az őszi bajnoki teljesítményünkkel, a táblázaton elfoglalt 15. helyünkkel és a megszerzett 11 ponttal. Mindenképpen előrébb kell lépnünk… A felkészülési szakaszban úgy játszottuk az edzőmérkőzéseket, ahogyan most következnek a meccsek, szerda, szombat ritmusban, hogy kapják meg azt a terhelést a játékosok, ami ebben az időszakban vár rájuk.

Pozitív benyomást

A kupaellenfél Újpest az élvonal tagja, így nagy nyomás nincs az újvárosiakon.

– Nem vagyok az a típusú edző, aki „halálra” izgulja magát egy meccs előtt, még akkor sem, ha olyan párharc előtt vagyunk, amely a klubunk életében jelentős – folytatta Bocsi Zoltán. – Némi drukk van bennem, ezt nem tagadom, de azért, mert szeretnénk minél jobb eredményeket elérni mind a két sorozatban. Ennek a kupacsatának az Újpest az egyértelmű esélyese, bár a futballban, a sportban sok minden előfordulhat. Magunkhoz képest akarunk jól játszani, hogy ez mire lesz elég, majd kiderül a pályán. Örülünk annak, hogy ezzel a Magyar Kupa-szerepléssel a szokásosnál nagyobb figyelmet kap a TFC, ám előtérbe kerül maga Tiszaújváros is. Nagyon fontos, hogy olyan benyomást keltsünk, amely pozitív lesz a városra, illetve a helyi labdarúgóéletre nézve is.

Koncentráltság, bátorság

A szakember mélyebb elemzést is adott az idegenbeli fellépést megelőzően.

– Nekünk megvan a magunk elképzelése, hogy mit és hogyan akarunk tenni, amihez nyilván az Újpestnek is lesz egy-két szava – tette hozzá Bocsi Zoltán. – Sokan talán azt várják tőlünk, hogy rendezkedjünk be a kapunk elé 25–30 méterre, és védjük, amennyire csak tudjuk. Ez is lehetne egy lehetséges taktika, de az lehetetlen, hogy kilencven percig hatásos legyen, mert a leszűkített területen való védekezés nagyon emészti a koncentrációt. Ez, hogy ezen a téren meddig bírjuk, döntő lehet, mert egy NB I-es csapat minden kis megingást kihasznál. Egy biztos: bátornak kell lenni, legalább annyira, mint amennyire a szintén NB I-es Paks ellen voltunk. Az Újpest fontosnak tartja az MK-t és a bajnokságot is, ez utóbbinak a mai összecsapás lesz a főpróbája.

A vezetőedző hozzáfűzte, játékosként, edzőmérkőzés keretében már játszott a fővárosi lila-fehérek ellen, de vendég szakemberként még nem dolgozott Újpesten.

– Kényelmes ülések vannak a Megyeri úti stadionban, de én keveset szoktam ülni, inkább állok, amivel csak tudom, kívülről segítem a csapatot. Eredmény? Legyen olyan, amely után nem lesz hiányérzetünk, elmondhatjuk majd magunkról, hogy mindent megtettünk…

Lapunk információi szerint a Tisza-partiakat többtucatnyi szurkoló fogja buzdítani a helyszínen.


Játékosok jöttek mentek

A Termálfürdő FC Tiszaújváros keretében télen csak néhány változás történt: Sigér és Andorkó távozott, a kölcsönjátékuk után visszatértek Balmazújvárosba, érkezett viszont Varga Zoltán Cigándról, Kovács Péter Putnokról és Holecz Péter Diósdról.


A két csapat útja az idei MK-sorozatban

Országos főtábla, 1. forduló (2015. augusztus 12.)

  • Vértessomló – Újpest 1-14
  • Tiszaújváros – ESMTK 4-1
  • Országos főtábla, 2. forduló (2015. szeptember 23.)

  • Celldömölk – Újpest 0-9
  • Tiszaújváros – Komló 2-1
  • Országos főtábla, 3. forduló (2015. október 14.)

  • Velence – Újpest 1-2
  • Tiszaújváros – Paks 4-3
  • Nyolcaddöntő, 1. mérkőzés (2015. október 28.)

  • Zalaegerszeg – Újpest 0-5
  • Tiszaújváros – Inter CDFSE 3-0
  • Nyolcaddöntő, visszavágó (2015. november 18.)

  • Újpest – Zalaegerszeg 1-1
  • Inter CDFSE – Tiszaújváros 0-1

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!