Sport

2016.01.26. 20:21

Videó: Négy gólt lőtt, de ismét kikapott a DVTK Törökországban

Antalya, Miskolc - Nem mondhatni, hogy összeállt a diósgyőri védelem, hiszen amellett, hogy az utolsó törökországi edzőmeccsén is vereséget szenvedett az Egervári alakulat, összesen 12 gólt kaptak a piros-fehérek a három felkészülési mérkőzés alatt.

Antalya, Miskolc - Nem mondhatni, hogy összeállt a diósgyőri védelem, hiszen amellett, hogy az utolsó törökországi edzőmeccsén is vereséget szenvedett az Egervári alakulat, összesen 12 gólt kaptak a piros-fehérek a három felkészülési mérkőzés alatt.

A Diósgyőri VTK ellenfele a mmacedón 1. osztály 4. helyezettje, az FK Rabotnicski Szkopje csapata volt kedden délután Antalyában. A DVTK a 82. percben még 4-2-re vezetett, de 4 perc alatt kaptak Elekék a Rabotnicskitől.


Jegyzőkönyv

FK Rabotnicski Szkopje - Diósgyőri VTK

5-4 (1-3)

Antalya, Hotel Miracle Football Center. Játékvezető: Görkem Galiş (Ahmet Hamedi, Mehmet Otru) - mind török.

Rabotnicski: Siskovszki - Sziljanovszki, Ilievszki, Najdovszki, Petrovikj, Jovanovszki, Najdenov, Galikj, Markovszki, E. Szahiti, Altiparmakovszki. Vezetőedző: Tomiszlav Franc.

DVTK: Rados - Okuka, Egerszegi, Kovács G., Nemes - James, Elek - Bacsa, Bognár I., Barczi - Novothny. Vezetőedző: Egervári Sándor.

Csere: Nemes helyett Kitl, Siskovszki helyett Bozsinovszki, E. Szahiti helyett Sz. Szahiti, Galikj helyett Trajcsevszki mind a 46., Kitl helyett Németh M. az 55., Petrovikj helyett Cikarszki a 67., Jovanovszki helyett Herera a 73., Barczi helyett Griffiths a 76., Okuka helyett Eperjesi a 84. percben.

Sárga lap: Ilievszki a 17. percben.

Gólszerző: Petrovikj (1-0) a 12., Novothny (1-1) a 28., Petrovikj (1-2, öngól) a 41., Novothny (1-3) a 45+1., Altiparmakovszkij (2-3) a 60., Elek (2-4) a 79., Altiparmakovszki (3-4) a 82., Markovszki (4-4) a 84., Altiparmakovszki (5-4) a 86. percben.


A gólok története

12. perc: A baloldali szabadrúgást laposan visszafelé rúgták a 16-os vonala és az oldalvonal közül a macedónok, ahonnan az érkező Petrovikj 14 méterről a rövid alsóba lőtte a labdát, 1-0.

28. perc: Bognár ugratta ki a bal oldalon Bacsát, aki laposan középre passzolt, Novothny becsúszva lőtt a hálóba 3 méterről, 1-1.

41. perc: Elek emelte a védők fölött a baloldalt kilépő Novothny elé a labdát, a közben kimozduló kapus mögött Soma középre gurított, ahol az érkező Petrovikj lábáról került a hálóba a labda. Ha nem ér hozzá, akkor az érkező Bacsa passzolja be azt, 1-2 (öngól).

45+1. perc: Okuka ment el a jobb oldalon, visszagurította Bacsának, aki a védők fölött a középen érkező Novothny fejére löbbölt, ő pedig visszafejelte a rövid felső sarokba, 1-3.

60. perc: Rados csak kiütni tudott egy távoli bombát, Altiparmakovszki csapott le a labdára és a hosszú alsó sarokba lőtt, 2-3.

79. perc: Bognár tette a 16-oson belül balra a labdát, ahonnan Elek bődületes gólt lőtt a léc alá, 2-4.

82. perc: Altiparmakovszki elé került a 16-oson belül a labda, amit a kapu bal oldalába lőtt, 3-4.

84. perc: Egy előreívelést követően Markoszki szerezte meg a labdát és a kapuba lőtt, 4-4.

86. perc: Jobboldali beadás után Altiparmakovszki lőtt közelről a hálóba, 5-4.


Edzői értékelés

Egervári Sándor: - Voltak pozitívumai a mérkőzésnek, hiszen az első félidőben kifejezetten szervezetten, zártan, jól védekeztünk, és egyre többet visszakaptunk a sokat gyakorolt egyritmusú támadásbefejezésből. Helyzetbe kerültünk, kapufát fejeltünk, és emellett lőttünk három gólt. Ezzel elégedettek voltunk. A második félidőben kevesebb ritmusváltást láttunk, és kevesebbet is tartózkodtunk az ellenfél térfelén, de uraltuk a mérkőzést az utolsó tíz percet leszámítva, amikor három gólt kaptunk. Elkerülhető szituációkban talált be az ellenfél és megfordították a mérkőzést, ami nagyon bosszantó. A hozzánk hasonló szintű csapatnak 3-1-ről és 4-2-ről meg kell tudni nyerni a mérkőzést, ráadásul lényegesen jobb teljesítményt nyújtottunk, mint a korábbi két találkozókon. Nem szeretnénk továbbbra is szimpatikus vesztesek lenni, a felszínre hozott pozitív értékekkel, és a hibákat kijavítva képesek leszünk egy jó bajnoki rajtra, amire nagy szüksége van a csapatnak, a városnak és az észak-magyarországi régiónak.

Forrás: dvtk.eu



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!