Sport

2015.11.25. 13:17

DVTK Jegesmedvék: Kikaphat Djokovic és Hosszú, sőt a Real Madrid is

Miskolc - A miskolci hokisport első embere jól tudja, hogy játékosaik nem gépek, ezért olykor ők is veszíthetnek.

Miskolc - A miskolci hokisport első embere jól tudja, hogy játékosaik nem gépek, ezért olykor ők is veszíthetnek.A Mol Liga 2015/2016-os küzdelemsorozatának alapszakasza lassan a feléhez közelít, s ez alkalmat ad arra, hogy Egri Istvánnal, a miskolci hokisport első emberével vonjuk meg az eddig látottak mérlegét.

Elégedett

– A rajt előtt az volt a személyes elvárásunk, hogy védjük meg a bajnoki címünket, de minimálisan jussunk a döntőbe – fogalmazott az intézményvezető-egyesületi elnök. – Az alapszakasz majdnem fele eltelt, és meg­győzően vezetjük a táblázatot, mi több tartósan az élen vagyunk. A rendes játék­időben eddig csak egyszer veszítettünk, így elégedett lehetek. Persze ennek megvannak a hátulütői, hiszen elkényelmesedhet a csapat, a szakvezetőnek ezért nyomatékosítania kell, hogy elvárja a korábbi ambíció folytatását, és nem csupán meggyőző, hanem szép játékot kér a fiúktól. Abban reménykedünk, hogy az alapszakasz második fele is jól sikerül majd nekünk, ehhez azonban részben más jellegű munkát kell végeznünk, újra és újra fel kell ráznunk a társaságot, mert csakis az aranyérmekért versenyezhetünk. A játékosok ennek jegyében mennek fel a jégre: viszont tudjuk, hogy ők nem gépek, hanem emberek, ezért kikaphatnak. Képtelenség hatvanszor nyerni, lám, az itthon verhetetlennek hitt Ferencváros labdarúgói is elvéreztek már egyszer, sőt veszíthetnek a brazilok, elbukhat a Real Madrid, vagy éppen vesztesként jöhet le a pályáról Djokovic, továbbá alulmaradhat a medencében Hosszú is. Azért szép a sport, mert ellenfél is van, s jó, hogy így van, ezt kedveljük ebben annyira. A lényeg, hogy senki ne alibizzen, hanem tegye a dolgát, s ha így történik, senkinek nem veszik, vesszük a fejét.

Csalódott

Egri István persze maximalista, ezért nem felejtette el a kontinentális kupában történteket. Erről így vélekedett:

– Bárhogyan zárjuk majd a szezont, nagy csalódásként gondolok majd vissza erre a tornára. Személy szerint biztos voltam a továbbjutásban, vágyam azonban nem vált valóra. Ez lesz a szezon rossz élménye és nagy tanulsága: nem elég meggyőzően játszani, hiába voltunk szemre a legjobbak, ha ennek nem tudtunk a jégen érvényt szerezni. Jövőre, ha lesz alkalmunk rá, akkor máshogyan kell majd előadnunk a hokit: arra gondolok, hogy egy „agyonra nyert” összecsapáshoz nem elég a mezőnyfölény, ha nem születnek meg a várva várt gólok. Ezerszer elmondtam már én is: a hoki veszélyes üzem, itt egy pillanat elegendő ahhoz, hogy elcsússzon egy társaság.

Élményt adnak

A Macik elöljárója a számára örvendetes történéseket is csokorba foglalta:

– Játszunk, dolgozunk, készülünk. Nézőszámunk folyamatosan növekszik, egyre többen vannak a lelátókon, a miskolciak és a környékbeliek, vagy a távolról hozzánk érkezők úgy gondolják, hogy érdemes kilátogatniuk a jégcsarnokba, mert itt jó a légkör, remek a hangulat, a családok élményt kapnak, biztonságban érezhetik magukat. Minél több telt házas találkozót akarunk, ezért dolgozunk és teszünk meg mindent.

Két mérkőzés Romániában

A Macik ottani idő szerint szerdán 18.30-tól (itthon: 17.30) az ASC Corona Brasov, csütörtökön 19-től (itthon: 18) pedig a HSC Csíkszereda vendégeként szerepelnek. Az összecsapásokról Egri István így vélekedett:

– A román túrától hat pontot várok, a játékosok is ennek jegyében keltek útra.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!