Sport

2015.09.07. 16:06

Újvárosi fölény a triatlonos ózdi szezonzárón

Ózd - Balogh Bence megvédte tavalyi elsőségét, a hölgyeknél pedig Szabolcsi Fruzsina győzött Ózdon.

Ózd - Balogh Bence megvédte tavalyi elsőségét, a hölgyeknél pedig Szabolcsi Fruzsina győzött Ózdon.

Az elmúlt esztendők munkájának köszönhetően mostanra elterjedt az Ózdi Triatlon Verseny híre. Az ország keleti részéből, de még a fővárosból is érkeztek az eseményre, amelyet – a korábbiakhoz hasonlóan – szeptember első vasárnapján tartottak meg. A különböző korcsoportokban összesen százötvenen álltak rajthoz a nap folyamán, az általános iskolásoktól egészen a szenior korosztályig, mindenki megtalálhatta a számára kiírt távot. A legnagyobb érdeklődés a felnőtt és a masters mezőny küzdelmét kísérte, ami végül a tiszaújvárosiak fölényét hozta.

Tavaly is, idén is

Csakúgy, mint tavaly, a férfiaknál ezúttal is Balogh Bence volt a leggyorsabb, 1 óra 10 perc alatt teljesítette a 700 méter úszásbó, 25 kilométer kerékpározásból és a 6 kilométer futásból álló távot.

- Fantasztikus a hangulata ennek az ózdi versenynek, ezért választom a szezon végén minden esztendőben – fogalmazott a célban a győztes Balogh Bence. – A mezőny is egyre jobb, de szerencsére sikerült végrehajtani, amit elterveztem, így ismét én haladtam át elsőként a célkapun. Az úszás és a kerékpározás során együtt haladtam az élmezőnnyel, ekkor már látszott, hogy a végén dől el minden. A három közül a futás a legjobb számom, amit ezúttal is sikerült megmutatni, és nyerni az ózdi pályán. Csupán a szél nehezítette a dolgomat, egyébként mind a körülmény, mind pedig a rendezés tökéletes volt.

A hölgyeknél is tiszaújvárosi győzelem született, Szabolcsi Fruzsina győzelmét nem fenyegette veszély.

- Az egész szezonom jól sikerült, nemzetközi és hazai versenyeken is teljesítettem, amit korábban vártam magamtól – összegzett a női győztes. – Szerencsére ezúttal is jól ment mindhárom szám, az ilyen győzelmek pedig a jövő szempontjából nagyon fontosak. Jó szájízzel, sikerélménnyel zárhattam le az idényt, ami kellő motivációt jelent majd az előttem álló felkészülési időszakra.

Elégedett főszervező

A váltószámokban és az utánpótlás számokban sok helyi fiatal, és nagyobb triatlon klubok tehetségei mérték össze az erejüket, szinte minden korosztályban megvolt az a létszám, ami még kezelhető volt a rendezők számára.

- A mostani létszám is mutatja, hogy egyre többen ismerik, sőt kedvelik is a versenyünket – mondta az eredményhirdetést követően Vitális István, az V. Ózdi Triatlon Verseny főszervezője. – Szerencsére minden gördülékenyen ment, bízom benne, hogy a távolabbról érkezett triatlonisták is jó szájízzel távoznak tőlünk. Az elmúlt hónapokban sokat dolgoztunk ezért a napért, ezúton is köszönöm a városnak, a partnerként mellénk állt cégeknek, és valamennyi segítőnek, hogy ilyen eredményes versenyt zárhattunk.

ÉM-ME


V. Ózdi Triatlon Verseny - Eredmények

Férfi abszolút:1. Balogh Bence (TVK-Mali TK),

2. Hadházi Máté (dr. Bátorfi Agria KTK),

3. Szűcs Rajmund (TVK-Mali TK),

4. Balogh Máté (Martfű),

5. Bodnár Gergely (Budapest),

6. Máté Róbert (dr. Bátori Agria KTK).

Női abszolút:

1. Szabolcsi Fruzsina (TVK Mali TK),

2. Szöllősi Boglárka (Jászberény),

3. Szabolcs Enikő (Arnót),

4. Pap Csilla (Mezőkövesd),

5. Magda Dóra (Budapest),

6. Jakab Krisztina (Ózd).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!