Sport

2015.09.07. 16:06

Újvárosi fölény a triatlonos ózdi szezonzárón

Ózd - Balogh Bence megvédte tavalyi elsőségét, a hölgyeknél pedig Szabolcsi Fruzsina győzött Ózdon.

Ózd - Balogh Bence megvédte tavalyi elsőségét, a hölgyeknél pedig Szabolcsi Fruzsina győzött Ózdon.

Az elmúlt esztendők munkájának köszönhetően mostanra elterjedt az Ózdi Triatlon Verseny híre. Az ország keleti részéből, de még a fővárosból is érkeztek az eseményre, amelyet – a korábbiakhoz hasonlóan – szeptember első vasárnapján tartottak meg. A különböző korcsoportokban összesen százötvenen álltak rajthoz a nap folyamán, az általános iskolásoktól egészen a szenior korosztályig, mindenki megtalálhatta a számára kiírt távot. A legnagyobb érdeklődés a felnőtt és a masters mezőny küzdelmét kísérte, ami végül a tiszaújvárosiak fölényét hozta.

Tavaly is, idén is

Csakúgy, mint tavaly, a férfiaknál ezúttal is Balogh Bence volt a leggyorsabb, 1 óra 10 perc alatt teljesítette a 700 méter úszásbó, 25 kilométer kerékpározásból és a 6 kilométer futásból álló távot.

- Fantasztikus a hangulata ennek az ózdi versenynek, ezért választom a szezon végén minden esztendőben – fogalmazott a célban a győztes Balogh Bence. – A mezőny is egyre jobb, de szerencsére sikerült végrehajtani, amit elterveztem, így ismét én haladtam át elsőként a célkapun. Az úszás és a kerékpározás során együtt haladtam az élmezőnnyel, ekkor már látszott, hogy a végén dől el minden. A három közül a futás a legjobb számom, amit ezúttal is sikerült megmutatni, és nyerni az ózdi pályán. Csupán a szél nehezítette a dolgomat, egyébként mind a körülmény, mind pedig a rendezés tökéletes volt.

A hölgyeknél is tiszaújvárosi győzelem született, Szabolcsi Fruzsina győzelmét nem fenyegette veszély.

- Az egész szezonom jól sikerült, nemzetközi és hazai versenyeken is teljesítettem, amit korábban vártam magamtól – összegzett a női győztes. – Szerencsére ezúttal is jól ment mindhárom szám, az ilyen győzelmek pedig a jövő szempontjából nagyon fontosak. Jó szájízzel, sikerélménnyel zárhattam le az idényt, ami kellő motivációt jelent majd az előttem álló felkészülési időszakra.

Elégedett főszervező

A váltószámokban és az utánpótlás számokban sok helyi fiatal, és nagyobb triatlon klubok tehetségei mérték össze az erejüket, szinte minden korosztályban megvolt az a létszám, ami még kezelhető volt a rendezők számára.

- A mostani létszám is mutatja, hogy egyre többen ismerik, sőt kedvelik is a versenyünket – mondta az eredményhirdetést követően Vitális István, az V. Ózdi Triatlon Verseny főszervezője. – Szerencsére minden gördülékenyen ment, bízom benne, hogy a távolabbról érkezett triatlonisták is jó szájízzel távoznak tőlünk. Az elmúlt hónapokban sokat dolgoztunk ezért a napért, ezúton is köszönöm a városnak, a partnerként mellénk állt cégeknek, és valamennyi segítőnek, hogy ilyen eredményes versenyt zárhattunk.

ÉM-ME


V. Ózdi Triatlon Verseny - Eredmények

Férfi abszolút:1. Balogh Bence (TVK-Mali TK),

2. Hadházi Máté (dr. Bátorfi Agria KTK),

3. Szűcs Rajmund (TVK-Mali TK),

4. Balogh Máté (Martfű),

5. Bodnár Gergely (Budapest),

6. Máté Róbert (dr. Bátori Agria KTK).

Női abszolút:

1. Szabolcsi Fruzsina (TVK Mali TK),

2. Szöllősi Boglárka (Jászberény),

3. Szabolcs Enikő (Arnót),

4. Pap Csilla (Mezőkövesd),

5. Magda Dóra (Budapest),

6. Jakab Krisztina (Ózd).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!