Sport

2015.07.23. 17:27

Megyei kettes focimezőny: háromszor tizenhat csapattal

Miskolc - Az MLSZ megyei igazgatósága elkészítette a másodosztály csoportbeosztását.

Miskolc - Az MLSZ megyei igazgatósága elkészítette a másodosztály csoportbeosztását.

Sajti Viktor igazgató kiemelte: versenybizottságuk összeült, tagjai elővették a körzőt és a vonalzót, majd rajzoltak.

Sorban haladtak

– A nevezések elfogadása után a fellebbviteli bizottság arról határozott, hogy a korábbi évekhez hasonlóan háromszor tizenhat csapatos mezőnyt alkotunk, tehát a csoportok feltöltésre kerülnek – mondta Sajti Viktor. – Sorban haladt a Versenybizottság: a II. osztályú bajnokok közül a Bánhorváti (Északi csoport) és a Szerencs (Keleti csoport) feljebb lépett, ugyanezt nem vállalta viszont a Mezőcsát (Közép csoport), így itt maradt. Megyei kettes lett mind ez öt megyei III. osztályú bajnok: vállalták a szereplést, ezért besoroltuk a Hernádnémetit (Miskolc-Észak), az Ónodot (Miskolc-Dél), a Karcsát (Zemplén), a Telkibányát (Encs) és a Mucsonyt (Kazincbarcika). Üresedés miatt felkértük a megyei I. osztályra két kiesőt, a Sárospatakot és a Nagybarcát, továbbá két legjobb második helyezettet, az Ózdot és a Tokajt. Az említett négy együttes így értelemszerűen nem vesz részt a II. osztályú pontvadászaton.

Az igazgató ezután megemlítette, hogy a legutóbb visszalépők – Sajószentpéter (Közép csoport), Beret (Északi csoport), Erdőbénye (Keleti csoport) – helyeire is csapatokat kellett „szerezni”. Ennek jegyében a kiesők közül bennmaradt a Dédestapolcsány és a Sajószöged, továbbá a felkért csapatok: a Tiszaladány, a Tibolddaróc és a Kisgyőr is vállalták az indulást.

ÉM-KT


A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

Északi csoport

Aszaló, Bódvaszilas, Dédestapolcsány, Dubicsány, Hidvégardó, Ináncs, Kiskinizs, Mályinka, Mucsony, Parasznya, Rudabánya, Sajósenye, Sajóvámos, Szalonna, Szendrő, Varbó.

Keleti csoport

Abaújszántó, Bodroghalom, Bodrogkisfalud, Erdőhorváti, Garadna, Gönc, Hidasnémeti, Hollóháza, Karcsa, Kenézlő, Mezőzombor, Pácin, Pálháza, Telkibánya, Tiszakarád, Tiszaladány.

Közép csoport

Alsózsolca, Bükkzsérc, Cserépfalu, Emőd, Harsány, Hernádnémeti, Kisgyőr, Mezőcsát, Mezőnagymihály, Nyékládháza, Ónod, Sajószöged, Szirmabesenyő, Tibolddaróc, Tiszakeszi, Vatta.



A Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették a Magyar Kupa 1. fordulójának sorsolását. tovább »

Telkibánya - A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Encs csoportjának bajnoka a Telkibánya lett. tovább »

Szerencs - A megyei II. osztály Keleti csoportjában az SZVSE csapata diadalmaskodott. tovább »

Mezőcsát - A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Közép csoportjának bajnoka Mezőcsát lett. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!