Gazdaság

2016.01.08. 10:57

Amit ne kérdezz meg állásinterjún

Mindig jó, ha az állásinterjún nekünk is vannak kérdéseink, mert abból arra következtet a HR-es, hogy valóban érdekel bennünket a pozíció és a vállalat.

Mindig jó, ha az állásinterjún nekünk is vannak kérdéseink, mert abból arra következtet a HR-es, hogy valóban érdekel bennünket a pozíció és a vállalat.Azonban van néhány kérdés, amit jobb, ha inkább nem teszünk fel:

Pontosan mivel is foglalkozik a vállalat?

- Az ehhez hasonló kérdésekkel felkészületlennek tűnünk az interjúztató szemében. Hogy ezt elkerüljük, sose kérdezzünk olyat, amit egy Google kereséssel megtaláltunk volna.

Mennyi lenne a fizetésem?

- Hagyjuk a fizetést érintő kérdéseket későbbre.

Kell túlóráznom?

- Ezzel azt üzenjük, hogy nem vagyunk túl elkötelezettek a munkánk iránt.

 Mikor mehetek majd el szabadságra?

- Az ilyen kérdésekkel várjuk meg míg minket választanak.

Milyen gyorsan tudok előlépni?

-  A meghirdetett pozícióra fókuszáljunk.

Mikor leszek jogosult fizetésemelésre?

- Ez azt sugallja az interjúztatónak, hogy bennünket csak a pénz érdekel.

Lesz saját irodám?

- Számít?

Mi történik, ha nem jövök ki jól a felettesemmel vagy a közvetlen kollégáimmal?

- Az interjúztatóban felmerülhet, hogy korábban volt gondod-e a kollégákkal, és azt gondolhatja, hogy nehéz természeted van.

document.write( x3Cscript type="text/javascript" src=" + ( https: == document.location.protocol ? https:// : http:// ) + feed.mikle.com/js/rssmikle.js">x3C/script> );

// ]]>

(function() {var params = {rssmikle_url: "http://www.cvonline.hu/feed/search-job?utm_source=blog&utm_medium=widget&utm_campaign=cvo",rssmikle_frame_width: "460",rssmikle_frame_height: "200",frame_height_by_article: "0",rssmikle_target: "_blank",rssmikle_font: "Arial, Helvetica, sans-serif",rssmikle_font_size: "12",rssmikle_border: "off",responsive: "on",rssmikle_css_url: "",text_align: "left",text_align2: "left",corner: "off",scrollbar: "on",autoscroll: "on",scrolldirection: "up",scrollstep: "3",mcspeed: "20",sort: "Off",rssmikle_title: "on",rssmikle_title_sentence: "Találd meg álmaid állását egy kattintással!",rssmikle_title_link: "http://www.cvonline.hu",rssmikle_title_bgcolor: "#0063A7",rssmikle_title_color: "#FFFFFF",rssmikle_title_bgimage: "",rssmikle_item_bgcolor: "#FFFFFF",rssmikle_item_bgimage: "",rssmikle_item_title_length: "55",rssmikle_item_title_color: "#0063A7",rssmikle_item_border_bottom: "on",rssmikle_item_description: "on",item_link: "off",rssmikle_item_description_length: "150",rssmikle_item_description_color: "#666666",rssmikle_item_date: "off",rssmikle_timezone: "Etc/GMT",datetime_format: "%b %e, %Y %l:%M %p",item_description_style: "text+tn",item_thumbnail: "full",item_thumbnail_selection: "auto",article_num: "15",rssmikle_item_podcast: "off",keyword_inc: "",keyword_exc: ""};feedwind_show_widget_iframe(params);})();

// ]]>

Folytathatok magánbeszélgetéseket munkaidőben?

- Ezzel azt üzenjünk, hogy nem 100%-osan a munkánkra fókuszálunk munkaidőben.

Hallottam egy pletykát a vezetőről… igaz?

- Soha ne említsünk meg pletykákat az interjún, amatőrnek fognak tekinteni ránk.

Önök figyelik a dolgozók levelezéseit, internethasználatát?

- Ezzel a kérdéssel felkeltjük az interjúztató figyelmét - na nem pozitív értelemben.

Le szokták ellenőrizni a pályázó hátterét?

– Gyanússá teheti a kérdezőt.

Amennyiben hamar befejezem az aznapi munkát, akkor elmehetek korábban?

– Ne próbáljunk meg alkudozni mielőtt még felkínálnák nekünk az állást!

Mi a benyomása rólam az interjú alapján?

– Ez a kérdés az interjúztatót állítja a középpontba. Ha valóban szeretnénk visszajelzést kapni, akkor várjuk meg az állásajánlatot vagy az elutasítást.

Megkapom a munkát?

– Ne tűnjünk túlbuzgónak!

Cvonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!